29 / 03 / 2024

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!

Genel bütçe kapsamı dahilindeki kamu idareleri personeline önümüzdeki sene toplam olarak 952,3 milyar Türk Lirası nakdi ödeme öngörülüyor. İşte detaylar…



Anadolu Ajansı muhabirinin 4 trilyon 470 milyar Türk Liralık 2023 senesi bütçesinden derlemiş olduğu bilgilere göre, personel giderleri toplam bütçesinin yüzde 21,3'sine karşılık gelmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı, personel giderleri için ayrılmış olduğu 297,4 milyar Türk Lirası ile bütçeden kendilerine düşen payı alırken Sağlık Bakanlığı personeline 137,4 milyar Türk Lirası ödeme yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı 88 milyar Türk Lirası ile üçünmcü sırada bulunurken Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 81,1 milyar Türk Lirası kaynak ayrıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin çalışanlarına 3,5 milyar lira, Cumhurbaşkanlığının 940 milyon lira, Anayasa Mahkemesi Başkanlığının da 127 milyon Türk Lirası ödeme yapması planlanıyor.

Özel bütçeli kurumlar ise önümüzdeki sene personeline 116,4 milyar Türk Lirası ödeme öngörürken buraya dahil şekilde yüksek öğretim kurumları 86,3 milyar Türk Lirası’nı personeline verecek. Özel bütçeli kurumlardan ise bu kalemde en çok ödemeyi de Karayolları Genel Müdürlüğü 7,5 milyar Türk Lirası gerçekleştirecek. Devlet Su İşleri ise 6,5 milyar Türk Lirası ödeme yapacak.

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!


Geri Dön