27 / 04 / 2024

Kamu İhale Kurumu'na bağlı birimlerde görülen koronavirüs vakaları mecliste!

Kamu İhale Kurumu'na bağlı birimlerde görülen koronavirüs vakaları mecliste!

Kamu İhale Kurumuna bağlı birimlerde görülen koronavirüs vakaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kamu İhale Kurumuna bağlı birimlerde görülen koronavirüs vakalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanrıkulu, ''Parlamenter Sistemde birden fazla Bakanlığın yetki alanına giren yazılı soru önergeleri Başbakan ya da Başbakan Yardımcılarına sorulduğunda, ilgili yazılı soru önergeleri ilgili Bakanlıklara tevcih edilirken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde de ilgili yazılı soru önergeleri ilgili Bakanlıklara tevcih edilmektedir. Bahse konu yazılı soru önergesinde ise “Kamu İhale Kurumu”nun herhangi bir Bakanlığın yetki alanında olmaması sebebiyle yazılı soru önergesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'a sorulmuştur. Sağlık Bakanlığı tarafından internet sitesinde 5 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan "Türkiye'deki Güncel Durum" tablosunda vaka sayısının toplam 27.069 olduğu ve toplam 574 kişinin ise yaşamını yitirdiği ifade edilmektedir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1. Kamu İhale Kurumu'na bağlı birimlerde çalışan personelden kaçında Corona Virüs  tespit edilmiştir? 
2. Corona Virüs tespit edilen personelden kaçının hastanede tedavisi sürmektedir? 
3. Corona Virüs tespit edilen personelden kaçı iyileşerek taburcu olmuştur? 
4. Corona Virüs tespit edilen personelden kaçı yaşamını yitirmiştir? 
5. Corona Virüs tespit edilen personelin kaçı devlet hastanesinde kaçı özel hastanede  tedavi edilmiştir?
6. Özel hastanede tedavi gören personele nakdi yardım yapılmış mıdır? 
7. Corona Virüs sebebiyle 1 Mart - 7 Nisan 2020 tarihleri arasında toplam kaç personele  idari ve ücretli izin verilmiştir? 
8. 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Corona Virüs Salgını gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu  Başkanlığınca ne tür somut ve etkili tedbirler alınmıştır? 
 


Geri Dön