27 / 04 / 2024

Kamu personel 2022 alımları ertelendi mi? KPSS ile personel alımı takviminde sıcak gelişme

Kamu personel 2022 alımları ertelendi mi? KPSS ile personel alımı takviminde sıcak gelişme

KPSS’nin iptalinin ardından milyonlarca vatandaş, kamu personel alımlarının da iptal edilip edilmediğini son derece merak ediyor. Pek, kamu personel alımları iptal edildi mi? İşte detaylar…



KPSS’nin iptalinin gerçekleşmesinin ardından ve yapılacak sınavların ertelenmesi ile birlikte kamu personel alımı takviminde de değişikliklere gidildi. ÖSYM sınav takvimi içinde yer alacak olan KPSS takvimi 17 Eylül 2022 tarihinde açıklanmış olacak. Kamuda memur olmayı isteyen ve bekleyen milyonlarca aday, kamu personeli alımlarının ertelenip ertelenmediğini büyük bir heyecan ile merak ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise KPSS ile kamu personel alım sürecinde de alınan yeni kararı bildirdi.

KAMU PERSONEL ALIMLARI ERTELENECEK Mİ?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, "2022 - KPSS kapsamında 31 Temmuz’da gerçekleşen oturumların iptal edilmesi, 6 - 7 ve 14 Ağustos'ta gerçekleşecek oturumların da ertelenmesi sebebi ile kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir" ifadelerini kullandı.

Altun, 17 Eylül 2022'de yeni KPSS takviminin açıklanacağını duyurarak şunları söyledi:

“KPSS ile alım yapmayı düşünen kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül 2022’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların yapılması ve sonuçların açıklanmasından sonra ayrıca duyuracaktır.”

Aynı zamanda KPSS geçerlilik süresi ile ilgili de Fahrettin Altun, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Süreci en başından beri titizlik ile takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur kalmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir diğeri KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçları dahilinde şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına sebep olunmayacaktır" açıklamasını yaptı.

 Kamu personel 2022 alımları ertelendi mi? KPSS ile personel alımı takviminde sıcak gelişme

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,00 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1033 Türk Lirası değerinde.

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! O tarihten sonra emekli olursanız maaşınız artacak! Bekleyin

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlar

Milyonların göz bebeği Volkwagen Passat fiyat listesini güncelledi! İşte Passat 7 Ağustos 2022 fiyat listesi

 

 

 


Geri Dön