24 / 04 / 2024

Kanada'da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Kanada'da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Kanada'nın kripto para borsası QuadrigaCX'in kurucusu Gerald Cotten'ın ani bir şekilde vefat etti. Müşterileri öldüğüne inanmadıkları Cotten'ın mezarından çıkarılmasını istedi. Soruşturmaya FBI da katıldı.



Kanada'nın kripto para borsası QuadrigaCX'in kurucusu Gerald Cotten'ın ani bir şekilde vefat etti. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gerald Cotten'ın bu anı vefatının ardından müşterileri dolandırıldıklarına ilişkin şüpheye düştü.

Kanada da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Gerald Cotten, henüz 30 yaşındayken 2018 yılında Hindistan'da balayı sırasında yaşamını yitirdi. 76 bin yatırımcısı için en az 137 milyon dolar değerinde kripto para ödemesi yapması gerekiyordu. Fakat dijital cüzdanlara erişebilen tek kişinin Cotten olması sebebiyle, vefatının ardından paralar da onunla beraber kayıp oldu. Ancak müşterileri bu olayı bu şekilde kapatmadı. Cotten'in vefatının bir ay sonra açıklanması müşterileri dolandırıldıklarına ilişkin şüpheye düşürdü. 

Cotten'in vefat etmeden dört gün önce vasiyetini yazdığı ve 9 milyon dolar bedelindeki mülkü, uçağı, teknesi dahil tüm servetini eşi Jennifer Robertson'a bıraktığı öğrenildi. 

Kanada da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Eşi Robertson ise cüzdan şifresini bilmemesi sebebiyle şirketin iflas ettiğini duyurdu. Ardından, ortağı Michael Patryn'in nitelikli dolandırıcılıktan ABD'de sabıkası bulunduğu ortaya çıktı. Hindistan kayıtlarına göre; Cotten'ın ölüm sertifikasında isminin yanlış olduğu da belirlendi. Müşterileri öldüğüne inanmadıkları Cotten'ın mezarından çıkarılmasını istedi. Soruşturmaya FBI da katıldı.

Kripto paralarda FUD paniği!

Kripto paralar nasıl düzenlenmeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön