27 / 04 / 2024

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldi ve mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanları yetersiz kaldı.



Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, ülkede bulunan mültecilerin yetersiz konut yüzünden evsiz kaldıkları ve sayılarının da gün geçtikçe artış gösterdiği belirlendi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık tarafından yayınlanan raporda, ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldiği ve bunların büyük kısmının da Toronto ve Montreal gibi metropolleri tercih ettikleri tespit edildi.

Mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanlarının yetersiz olduğunu kaydedilen raporda, mültecilerin evsiz kaldıkları vurgulandı.

Raporda, barınma evlerinde kalanların sayısının 2005-2016'da 2 binden 2016-2017'de 3 bine ulaştığı vurgulandı.

Büyük şehirlerin barınma sistemi üzerindeki yükün hafifletilmesi için mültecilerin başka şehirlere dağıtılması istenen raporda, Kanada ile ABD arasında yapılan "Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşması" kapsamında 2017 yılının başından bu yana mülteci korumasına başvuruda bulunmak için 46 binden fazla ülkeye düzensiz sınır geçişi yapıldığı ifade edildi.


Geri Dön