20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul bölgesindeki arsa satışlarına ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Kanal İstanbul bölgesindeki arsa satışlarına ilişkin 7 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı bölgedeki arsa satışlarını meclise taşıdı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Kanal İstanbul bölgesindeki arsa satışlarına ilişkin 7 sorun TBMM de!


İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı bölgedeki arsa satışlarını meclise taşıdı. 


Konu ile ilgili 7 soruluk önerge hazırlayan Tanrıkulu, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu'nun soruları


1- Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı ve 3. Boğaz Köprüsü uzantı yolunun geçeceği Silivri Bölgesi'nde, önceki yıllarda 358 dönüm (358 bin metrekare) arsa satın alan firmanın ismi nedir?


2- İlgili firmanın bu arsalarda gerçekleştirdiği katma değer yaratıcı yatırımlar mevcut mudur?


3- Aynı bölgede tapu kaydında maliki kısmı boş bırakılan 417 bin metrekarelik arsayı satın alan kişinin de partinize yakın veya üye bir isim olduğu iddiası doğru mudur? Söz konusu arsayı kim satın almıştır?


4- Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı ve 3. Boğaz Köprüsü uzantı yolunun geçeceği Silivri Bölgesi'nde 2012 - 2016 yılları arasında hazineye ait arazi-arsa satışları olmuş mudur? Bu bölgede Hazineye ait toplam kaç dönüm arazi satılmıştır?


5- Hazine Arazileri satışları sırasında bilirkişi değer tespitleri yaptırılmış mıdır?


6- Satışın karar verilen hazine arazilerine imar uygulaması yapılarak, arazilerin hazine lehine yüksek fiyatlarla satılması sağlanmış mıdır?


7- Hazineye ait arazilerin bir dönüm satış fiyatı, 2012-2016 yılları arasında her bir yıl için ortalama ne kadar olarak gerçekleştirmiştir? 





Geri Dön