24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul geçisine teşvik!

Kanal İstanbul geçisine teşvik!

Kanal İstanbul'u cazip gale getirmek için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Demirde bekleme süresi için alınan ücretler ile kılavuzluk hizmetlerinin fiyatları Kanal İstanbul'dan geçecek gemiler için düşürülecek...



Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul'da çalışmalar tam gaz devam ediyor. Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı yetkililerinin, gemi geçişlerini cazip hale getirecek alternatifler üzerinde çalışma yürüttüğü öğrenildi. 

Takvim'den Barış Şimşek'in haberine göre; demirde bekleme süresi için alınan ücretler ile verilen kılavuzluk hizmetlerinin fiyatları Kanal İstanbul'dan geçecek gemiler için düşürülecek. Bu uygulamada öncelik, ağır yük taşıyan gemiler ile tehlikeli madde taşıyan gemilere verilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNUM YAPILACAK

Başkan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ilk 100 günlük eylem planının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul için 1/100 bin ölçekli planların hazırlığına başlarken, ihale hazırlıkları hızlandırıldı. Çalışmalar neticesinde yakın zamanda proje paydaşları Başkan Erdoğan'a sunum yapacak. Kanal derinliği yaklaşık 25 metre olarak planlanırken, 275 metre boyunda ve 48 metre genişliğindeki akaryakıt tankerinin azami 145 bin DWT yük taşıması öngörülüyor.


Geri Dön