28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul ihalesine yatırımcılardan çok fazla ilgi var!

Kanal İstanbul ihalesine yatırımcılardan çok fazla ilgi var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul ihalesine, yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi var, inşallah ihaleye çıktığımızda da aynı ilgiyi gösterirler." diye açıklama yaptı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri Kurumunda (BTK), bakanlığın "2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 yılı hedefleri"ne ilişkin, düzenlenen basın toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kanal İstanbul ihalesine yatırımcılardan çok fazla ilgi var!

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi fizibilitesini bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Turhan, şu ana kadar ihtiyaç analizi ve stratejik plan raporları, kavramsal tasarımın bitirildiğini ve bundan sonraki süreçte de ayrıntılı tasarım, mimari proje ve uygulama projesi hazırlık süreçlerinin devam edeceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul ihalesine, yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi olduğunu söyleyen Turhan, ihaleye çıkıldığında da aynı ilgilinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Kanal İstanbul'un etüt proje işlerini tamamladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Turhan, "Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini açık ve örtülü bir şekilde ihlal etmeden, İstanbul Boğazı deniz ulaştırmasına açık tutularak alternatif ve ikinci bir kapı ve su yolu açılmış olacak. ÇED Raporu'nun onaylanmasını bekliyoruz. Çevre Düzeni Planı'nın onaylanmasını müteakip ihale ilanına çıkacağız." diye açıklama yaptı.


Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul'da projeler tamamlandı!

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

Cahit Turhan: 2019 mega projeler yılı olacak!


Geri Dön