24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gündemde yer alan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Kanal İstanbul Projesi nde yeni detaylar açıklandı!

 "Kanal İstanbul'un da ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atıyoruz. Sazlıdere geçişinde Başakşehir; Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak gergili eğik askılı köprü imalatına başlıyoruz. Ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprünün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte uzunluğu 860 metre olurken, yaklaşım viyadükleri ile köprünün toplam uzunluğu 1618 metreye ulaşacak. Köprü, trafiğe 2x4 şeritli olarak hizmet edecek.

Kanal İstanbul Projesi nde yeni detaylar açıklandı!

Köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Unutmayın, bugün Kanal İstanbul'a karşı çıkan zihniyet, geçmişte Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karşı çıktı. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algılar yaptı. 1973'te açılan 1. Boğaz Köprüsü'ne karşı çıkan bu zihniyet hiç değişmedi. Dünyaya liderlik edecek güç ve kaynaklara sahip bu güzel ülkemizin ilelebet payidar kalması, çalışmaktan, üretmekten, yerli ve milli teknolojiler geliştirmekten geçiyor. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışıyor, örnek gösterilen projeler yapmayı sürdürüyoruz."

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü hangi şirket yapacak?


Geri Dön