26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da ilk adım atılıyor!

Kanal İstanbul'da ilk adım atılıyor!

ÇED süreci 26 Şubat 2018 tarihinde başlayan Kanal İstanbul'da ilk adım atılıyor. Çılgın proje için "Halkın Katılım Toplantısı" düzenlenecek..



Kanal İstanbul (Kıyı Yapıları [Yat Limanları, Konteyner Limanları ve Lojistik Merkezler], Denizden Alan Kazanımı, Dip Taraması, Beton Santralleri Dâhil) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.

İlk adım: Halkın Katılım Toplantısı

ÇED süreci 2 gün önce başlayan çılgın proje Kanal İstanbul için toplantı yapılacak. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.

 

Kanal İstanbul da ilk adım atılıyor!

 

Toplantı 27 Mart'ta

45 kilometrelik Kanal İstanbul projesi için Halkın Katılım Toplantısı 27 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Toplantının yeri ve saati henüz belli olmayıp, toplantıdan 10 gün önce açıklanacak.

2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “çılgın proje” olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesi ile, İstanbul Boğazındaki aşırı baskının azaltılması, muhtemel bir deniz kazası sonrasında yaşanabilecek olayların önlenmesi ve dolayısıyla İstanbul Boğazının seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.  

Dev proje ile İstanbul Boğazındaki yaşam ve kültürel varlıkları tehdit eden gemi trafiğinin minimize edilerek, boğazın her iki girişinde yoğun trafiğe maruz kalan gemilere alternatif geçiş imkânı da sağlanacak.

 


Kanal İstanbul'un ÇED raporu yeniden hazır!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön