26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul'da son durum ne? Merak edilen sorununun yanıtını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projedeki son durum hakkında bilgi veren Bakan Kurum, önemli açıklamalar da yaptı.

Kanal İstanbul da son durum ne?

Murat Kurum, Kanal İstanbul projesindeki son durum ile ilgili şunları dile getirdi:

"Kanal İstanbul projesi İstanbul Boğazı'mızın özgürlük ve koruma kurtarma projesidir. Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesidir. İstanbul'umuzun dönüşüm projesidir. Planlamada arazinin yüzde 52'sini yeşil alana terk ettik. Bu kadar devasa bir alanda 500 bin nüfus öngördük. Bu 500 bin nüfus İstanbul'umuzun dönüşümü adına çok önemli. Bilim bilim diyorlar, su kaynakları azalacak, depremi tetikleyecek diyorlar. Bunların hepsini araştırdık. Bizim çalıştığımız insanlar bilim insanı değil mi? ÇED raporunu hazırladık. 200 bilim insanı bu rapor doğrultusunda görüşlerini verdi. Atılacak adımlar bu ÇED raporu çerçevesinde atılmak zorunda. Kanal İstanbul projesi yürüyüş yollarıyla, yeşil yollarıyla, Ar-Ge alanlarıyla, ekoloji koridorlarıyla, bisiklet yollarıyla, üniversiteleriyle Türkiye'nin en çevreci projesi olacak. 100 bin ölçekli çevre planımızı yaptık. 5 bin-1000 ölçekli uygulama imar planlarını yaptık. İnşallah haziran ayında Ulaştırma Bakanlığımızın köprüde atacağı temelle de Kanal İstanbul projemizi milletimizin hizmetine sunacağız."

Kanal İstanbul da son durum ne?

Bilim insanlarının görüşleri doğrultusunda adım attıklarını belirten Murat Kurum, "Kanal İstanbul projesini, bırakın İstanbul'a zarar vermeyi, İstanbul'a fayda sağlayacak, cazibe merkezi haline getirecek bir anlayışla yapıyoruz. Orada ekolojik yaşamın korunacağı, yeşil alanların arttırılacağı, yapılacak köprülerle geçişin sağlanabileceği, oradaki canlıların yaşayabileceği her türlü detay düşünülüyor ve adımlar buna göre adım atılıyor. İstanbul'da deprem gerçeği var, dönüştürmek zorundayız." şeklinde konuştu.

 

Kanal İstanbul müsilajı azaltacak!


Geri Dön