25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Önceki gün 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde son durum hakkında bilgi verdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarını inceledi. Sabah'ta yer alan habere göre; yayında Kanal İstanbul Projesi hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu,  Marmaray  gibi büyük projelerin altından kalktık. Geriye Kanal İstanbul kaldı. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah ihalesini en kısa zamanda yapıp hızla bir şekilde başlayacağız. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini yönetmek için alternatif bir su yoluna ihtiyaç var. Bunların hepsini düşünmek, incelemek bunlara karşı projeler oluşturmak lazım. Kanal İstanbul bunların sonucudur" dedi.

Kanal İstanbul da son durum ne?

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu için de Kanal İstanbul'un yapılması gerektiğini dile getiren Karaismailoğlu, "Müsilaj suyun sıcaklığının artması, suyun hareketsizliği ve çevredeki kirlilik nedeniyle oluşuyor. Kanal İstanbul oradaki hareketin artmasına neden olacak" dedi.

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?


Geri Dön