20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul'un çevreci proje olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mega proje ile tüm Karadeniz ülkelerin kazançlı olacağı dile getirdi. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası Mavi Karadeniz Kongresi’nin açılışında gerçekleştirdiği Kanal İstanbul Projesi’nin çevreci bir proje olduğunu ve tüm Karadeniz ülkelerinin bu proje ile kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Oktay, konuşmasında “Kıyıdaş ülkeler arasında yükselen işbirliği ve dayanışma, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar bölgeye sirayet ederek Karadeniz’i çevresiyle birlikte daha müreffeh hale getirecektir. Karadeniz’de bir deniz yetki alanı sorununun olmaması bölgede barış ve istikrarın sürdürülebilirliğine katkı sağlayan faktörlerden biridir” dedi. 

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul projesi hakkında da yorum yapan Oktay şu açıklamalarda bulundu: “Marmara’da su kalitesini artırıp müsilajın önüne geçilmesinden su akış hızında sağlayacağı olumlu etkilere kadar Kanal İstanbul, çevreci bir projedir. İstanbul Boğazı’nın trafik yükünü ve trafiğe bağlı riskleri azaltacaktır. Muhalefet Kanal İstanbul’a sadece Karadeniz’in refahı ve çevre açısından bile bakabilse, projeyi karalamak için boşa nefes tükettiğini anlardı. Kanal İstanbul ile İstanbul Boğaz’ı nefes alacak, böylece mavi Karadeniz ve tüm Karadeniz ülkeleri kazanacaktır.”

Kanal İstanbul'da son durum!


Geri Dön