25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak?

Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak?

Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Kanal İstanbul projesinde 5'i karayollarını, 5'i ise doğu ve batı yakasını birbirine bağlayacak 10 köprü inşa edilecek



Kanal boyunca Boğaz ve Türkiye'de yer alan tarihi yapıların hayata geçirileceği Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim.


Kanal İstanbul projesinin üzerine 10 adet köprü kurulacak. Bu köprülerden 5'i karayollarını, 5'i ise doğu ve batı yakasını birbirine bağlayacak.


400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olan Kanal İstanbul projesinin çevresinde 50 metre genişliğe sahip 8 şeritli sahil caddeleri yapılacak. Bu caddelerin altına ise 150 bin araçlık otopark inşa edilecek.


Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak?

Kanal İstanbul'la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak sorusuna Sazlıdere Barajı'nın kuzeyindeki Dursunköy, Çilingir ve Haraçcı Mahalleleri, Sazlıdere Barajı ile Şamlar Ormanı arasında kalan bölgede yanıtı veriliyor.



60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız


Kanal İstanbul la hangi bölgelerde konut yoğunluğu sağlanacak?


Geri Dön