19 / 04 / 2024

kanal istanbul nereye yapılacak

kanal istanbul nereye yapılacak

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum, bu işten vazgeçin." dedi.

Kanal İstanbul çevre sorunlarına yol açmaz!

Rus uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’un yapımıyla ilgili açıklamasının yol açtığı tartışmaları değerlendirdi. Uzmanlar, kanal yapımının çevre sorunlarına yol açmayacağını belirtti...

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergah seçimi yapıldı mı?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Ethem Gönenç bugünkü yazısında Kanal İstanbul projesini anlattı. Gönenç, projenin güzergah seçimi ve yaratacağı etkilerle ilgili önerilerde bulundu. İşte o yazı...

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'u Silivri'ye yapacağız demedim!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul ile ilgili olarak, "Güzergahla ilgili detaylı çalışmaları tamamlamadık. Silivri'ye yapacağız demedim. Büyükşehir orayı gösterdi" dedi.

Arsalar ve evler Kanal İstanbul'un güzergahı belli olmuş gibi pazarlanıyor!

‘Kanal İstanbul’un güzergâhı belli değil ama ev ve arsalar sanki belli olmuş gibi pazarlanmaya devam ediliyor. İnşaat şirketleri arasında haritada ‘Kanal İstanbul’un yerini çizen de var, Kanal İstanbul’a net uzaklığını söyleyen de..

Kanal İstanbul’un güzergahı mı değişiyor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili, “Kanal güzergahında jeolojik yapılar var. Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu” dedi.

İstanbul Boğazı'na 3. tüp geçit geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul trafiğini rahatlatacak projenin Boğaz’a yapılacak 3. tüp geçit olduğunu açıkladı. Geçit, Boğaziçi ile FSM Köprüsü arasına inşa edilecek.

Kanal İstanbul'un 1 milyonluk nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul ve çevresine kurulacak yeni şehirde çevre dokusu korunacak. Planda, bölgede yaşayacak nüfus 1.5 milyondan 500 bine çekildi...

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti?

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti sorusuna 27 Nisan 2011 Çarşamba günü İstanbul Avrupa yakasında Sütlüce' de yer alan Kongre Merkezi'nde lanse edilmişti yanıtı veriliyor

Kanal İstanbul nerede kurulacak?

30 milyon metrekare alan üzerinde 400 metre genişliğinde ve 25 metre derinliğinde hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul nerede kurulacak sorusunun yanıtına haberimizin içerisinde yer alıyor

Kanal İstanbul güzergahı 2014!

Kanal İstanbul güzergahı 2014 yılında nasıl netleşti? Kanal İstanbul nerede yapılacak? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçelerden geçecek? Kanal İstanbul güzergahı hangi mahallelerden geçiyor? İşte cevaplar...

Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları!

Kanal İstanbul nerede? Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu? Kanal İstanbul güzergahı koordinatları neler? Kanal İstanbul nerede başlayıp nerede bitecek? Kanal İstanbul projesinin koordinatları neler? İşte Kanal İstanbul resmi güzergah koordinatları...

Cevdet Yılmaz: Kanal İstanbul'un altyapısı oluşturuldu!

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çok yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi..

TEMA Vakfı: Kanal İstanbul, 3. Köprü ve 3. havalimanı doğal yapıyı bozar!

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı ( TEMA ), İstanbul’ un geleceğini etkileyecek olan 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri ile ilgili bir rapor yayınladı...

Kanal İstanbul'da 30 milyar dolarlık petrol rezervi bulundu!

Kanal İstanbul Projesinin geçeceği köye yurtdışından gelen 10 kişilik ekip gizlice keşif çalışması yaptı

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul nereye yapılacak Haberi

kanal istanbul nereye yapılacak

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "16 milyon insan adına, Türkiye insanları, milletimiz adına yalvarıyorum, bu işten vazgeçin." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye'den (İBB) yapılan açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye bürokratları ile birlikte Terkos Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Terkos İşletmeleri Şube Müdürü İsmail Aydın, İmamoğlu ve beraberindeki Genel Sekreter Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Murat Kalkanlı ve Murat Yazıcı ile İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu'ya sunum yaptı.

Sunumun ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Karadeniz sahilindeki Karaburun'da incelemeler yaptı. 

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile İSKİ'nin yaptığı yatırımların yok olacağını söyledi.

İmamoğlu, şunları söyledi; "Düşünün ki, şu anda gezdiğimiz Terkos'ta çok değil, 1,5 yıl önce, Terkos'tan İkitelli'ye yapılan yatırımın bile kanal yokmuş gibi ihale...