19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Kanal İstanbul'da yatay mimari esas alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." ifadelerini kullandı...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin çılgın projesi Kanal istanbul hakkında açıklama yaptı.

Kanal İstanbul da yatay mimari esas alınacak!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." dedi.

Kanal İstanbul da yatay mimari esas alınacak!

 

Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı'nın yılsonuna kadar tamamlanacağını dile getiren Kurum, Bakanlıkça ilk etapta Gaziantep, Kayseri, Konya ve Bolu'da başlatılan "Bizim Şehir" projesiyle insan odaklı tasarım öğeleri ile akıllı şehir kavramlarının birlikte ele alındığını anlattı. 

Kurum, İstanbul'un Avrupa yakasındaki "Kanal İstanbul Projesi"nin planlama çalışmalarının Bakanlıkça sürdürüldüğüne işaret ederek, projenin hayata geçirilmesi amacıyla alanın doğal, tarihi ve kültürel değerleri gözetilerek hazırlanacak imar planları ile yeni şehircilik vizyonuna uygun yaşam alanlarının inşa edileceğini anlattı. 

Murat Kurum, "Kanal İstanbul projesinde yatay mimari esas alınacak, insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır." diye konuştu. 

Halkı doğa ile ilişkilendiren, rekreasyon ve sosyalleşme gibi ihtiyaçları karşılayan büyük yeşil alanların yer aldığı Millet Bahçeleri çalışmalarına değinen Kurum, "İstanbul bütününde yapılacak Millet Bahçelerinin büyüklüğü şu an itibarıyla yaklaşık 14 milyon metrekaredir. Bu da İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yaklaşık yüzde 10 artıracaktır." bilgisini verdi. 

Kurum, Ankara'da yapılacak Millet Bahçeleri ile mevcuttaki aktif yeşil alan büyüklüğünün yüzde 6 artırılacağını anlatarak, ilk 100 günde 33 adet Millet Bahçesi çalışmalarına başlandığını ve bunlardan 5'inin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da açıldığını anımsattı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, hedeflerinin her ilde ne az bir Millet Bahçesi'nin yapılması olduğunu vurguladı. 

 

 

Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak!

Kanal İstanbul'u isteseniz de istemeseniz de yapacağız!

100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik Kanal İstanbul'da!

Murat Kurum: Yatay mimariye uygun şehirler inşa edeceğiz!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

Murat Kurum: Kaş'taki kaçak yapıları yıkacağız!

 


Geri Dön