29 / 03 / 2024

Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı!

Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı!

İBB ve Beykoz Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında Kanlıca-Paşabahçe bisiklet ve yürüyüş yolu açıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beykoz Belediyesi'nin ortaklığında yürütülen sahil genişletme çalışmalarının 2. etabı tamamlandı. Yol kullanıma açıldı.Daha önceden açılan yolla birlikte Kanlıca’dan Paşabahçe’ye yaklaşık 3 bin 700 metrelik yaya ve bisiklet yolu oluşturuldu. 


Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, yol, en manzaralı yaya yolu olmaya aday. Yeni yolda eşssiz boğaz manzarası bulunuyor. Yol, Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Sosyal Tesisleri’nin önünden geçerek Paşabahçe’de sona eriyor.


Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesinin ilk etap çalışmaları 2015 yılında başlamıştı.İstanbul Boğaz’ına kazıklar üzerine yapılan ilk etaptaki bin 300 metre uzunluğundaki yol, 10 metre genişliğinde ve üzerinde balık tutma alanları bisiklet ve yürüyüş bölümleri bulunuyor.


Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesinin ikinci etabında yer alan ve yaya yolunu deniz üzerinde uzatarak Paşabahçe’ye kadar ulaştıran çalışmalar tamamlandı, halkın kullanımına açıldı. 


Geri Dön