29 / 03 / 2024

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.



Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, İstanbul’a adeta nefes aldıracak. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberineg öre, çalışmaları süren dev proje, 847 hektar alan üzerinde hayata geçirilecek. İlk kısmında, uluslararası müsabakalara açık kano merkezi de yer alacak. Ormana yedi farklı kapıdan girilecek.


CENTRAL PARK’IN GELİŞMİŞ BİR ÖRNEĞİ

Orman Genel Müdürlüğü, Beykoz, Çekmeköy ve Ümraniye ilçelerinin birleştiği noktaya kurulacak şehir ormanı için çalışmalar başlattı. Proje, merkezindeki Elmalı Barajı ve içerisinde bulunacak yedi bölgesiyle gelecekte, New York’taki Central Park’ın, 3 katı büyüklüğünde olacak. Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı’na, özel araçların yanısıra toplu taşıma ile de ulaşım sağlanabilecek.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı nda 1. Bölge tamamlandı!

KUŞ GÖZLEM KULESİ DE YER ALIYOR

Dev projenin tamamında 106 adet 36 bin metrekare bina, 6 adet 20-250 metre açıklıklarında ahşap köprü ve 30 kilometre yol mevcut. Yapı yoğunluğunun en çok olduğu 1. bölgede inşaat faaliyetleri de tamamlandı. 1. bölge içerisinde bulunan idare ve seminer binası, bisiklet ve akülü araç kiralama ünitesi, akvaryum, kuş dünyası, yöresel pazar, lokanta, kafesera, gölet, su değirmeni, ibadethane, çeşmeler ve tuvaletler, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuk parkı, büfe, açık spor alanları ve kuş gözlem kulesinin inşaatları tamamlandı.

BİRİNCİ BÖLGE TAMAMLANDI

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı’na yedi kapıdan giriş yapılacak. Henüz planlama aşamasında olan Gülistan, Lalezar, Sümbül, Karanfil, Gelincik, Menekşe ve Çiğdem ismindeki bu yedi farklı mesire alanlarında vatandaşlar keyifli vakit geçirebilecek. Şehir ormanının 1. bölgesi tesisleri Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılarak Beykoz Belediyesi’ne kiraya verildi fakat henüz halka açılmadı.


Geri Dön