29 / 03 / 2024

Kapadokya'da konaklama memnuniyeti Barselona'dan yüksek!

Kapadokya'da konaklama memnuniyeti Barselona'dan yüksek!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya'da konaklama işletmeleri memnuniyeti; Barselona ve St.Petersburg'dan yüksek.



Dünyanın en büyük seyahat sitesi Tripadvisor'dan derlenen ve her destinasyondaki ilk 50 otelin yorumlarına ve memnuniyet skorlarına bağlı olarak yapılan çalışmada, Kapadokya'da Tripadvisor'da yer alan 161 otel içerisinde ilk 50'de yer alan otellerin ortalama memnuniyet skoru 5 üzerinden 4.82 oldu. Bu rakam toplamda 510 otelin yer aldığı Barselona/İspanya'da 4,56 olurken; 283 otelin yer aldığı St.Petersburg/Rusya'da 4,48 oldu.  


Kapadokya’daki memnuniyet, dünya çapında başarı


Küçük Oteller Derneği’nin yapmış olduğu açıklamada: "Biz bu çalışmada 3 farklı destinasyondaki toplam 150 en iyi oteli inceledik. Doğru sonuç elde etmek açısından yorum sayısı 100'ün altında olan otelleri değerlendirmeye katmadığımız bu modelde; Kapadokya'daki memnuniyet seviyesi dünya çapında bir başarı olarak gözüküyor. Modeldeki 3 destinasyon da kültür turizmi bakımından birbirlerine benzer özellik göstermektedir. Barselona 2014 yılında otellerinde 7.9 milyon turist ağırlamış. Geçen yıl 5.5 milyon turist ağırlayan St. Petersburg ise Tripadvisor'a göre en popüler 25 şehir arasında 7. sıradadır. Elbette farklı destinasyonlarla da mukayeseler yapılabilir. Fakat Kapadokya, misafir memnuniyeti açısından çok güçlü bir rekabet avantajına sahiptir. Bu sürdürülebilir turizm açısından, uzun vadede çok önemli bir gelişmedir. Bu avantajın daha da geliştirilebilir noktaları mevcuttur. Küçük dokunuşlarla, misafirperverliğimizi ve Anadolu insanının sıcak yüzünü, konuklarımıza çok daha etkili şekilde sunabiliriz" denildi.   


Diğer yandan içinde bulunduğumuz şartlarda yüksek misafir memnuniyetinin, güven ve huzur ortamı sağlanmadıkça önemli bir rekabet avantajı olmaktan çıktığını belirten dernek üyeleri; ülke olarak bir an önce içinde bulunduğumuz belirsizliğin, terör algısının ve batıya karşı bazı dönemlerde tutunulabilen negatif tavrın son bulmasının önemine değindiler. 



Geri Dön