26 / 04 / 2024

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için aşamalı bir plan hazırlandığından bahsedildi. 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; şehirde malları bulunan Rum vatandaşlara istemeleri durumunda taşınmazlarını devralmaları ya da KKTC’ye bedeli karşılığında satmalarıyla ilgili teklif verecek. KKTC yetkililerinin açıklamalarına göre, Maraş’ta bulunan taşınmazlar için oluşturulan Taşınmaz Mal Tazmin Komisyonu’na bu zamana kadar 300’e yakın başvuru geldi. 4 bin 638 dönümlük şehirde yer alan taşınmazlar için şu ana kadar yapılan başvuruların 2 bin 318 dönüme denk geldiği ortaya çıktı. Diğer taraftan KKTC’nin tanınması için de yeni bir girişimde bulunuluyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı Azerbaycan ziyareti KKTC’nin hukuki anlamda tanınması için atılacak ilk adım olacak. 


Geri Dön