26 / 04 / 2024

Kapalı Maraş'ın açılması için son aşamaya gelindi!

Kapalı Maraş'ın açılması için son aşamaya gelindi!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ın KKTC yönetimi altında açılması politikasının oluşturulan bir komisyonla ilerlediğini ve son aşamaya gelindiğinden bahsetti.



Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre Özersay, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyarette bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kapalı Maraş, Gazimağusa ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili konuların ele alındığı görüşmede Özersay, Maraş’ın KKTC yönetimi altında açılması politikasının oluşturulan bir komisyonla ilerlediğini ve bu süreç içerisinde son aşamaya gelindiğini kaydedildi.

Özersay, Maraş'la ilgili Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile imzalanan protokol kapsamında sahada yapılan çalışmaların da son aşamada olduğundan bahsetti.

- Maraş açılımı

KKTC'de geçtiğimiz yıl 18 Haziran'da tarihinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında 1974 tarihinden beri kapalı olan Maraş'ın açılması konusunda adım atılıp uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılmasına karar verilmişti.

Temmuz ayındada bölgede yapılan ilk envanter çalışmasına Özersay da katılırken KKTC Başbakanı Ersin Tatar da incelemeler gerçekleştirmişti.

Son olarak Türkiye Barolar Birliğince (TBB) 15 Şubat'ta Maraş'ta "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı" düzenlenmişti.


Geri Dön