26 / 04 / 2024

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) hak ve menfaatlerini korumak amacıyla Doğu Akdeniz’de üst üste kritik hamleler gerçekleştiren Türkiye, KKTC'nin ekonomik olarak gelişmesi ve kalkınması amacıyla çalışmalara başladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan Maraş'ın açılma hamlesinden rahatsızlık duyan Rum Kesimi'nden sonra son dönemlerde provokatif eylemlerde bulunan Yunanistan da çalışmalara başladı.  

YUNANİSTAN ABD'YE SIĞINDI

Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in yapacağı sondaj faaliyetleri kapsamında Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex ilan etmesi sonrası panikleyen Yunanistan, destekçilerinin arkasına sığınmaya alışıyor. 

ABD'ye gidecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın en önemli gündemlerinden birinin Kapalı Maraş'ın açılmasının engellemeye yönelik temaslar olacağı kaydedildi. Cuma günü New York'ta görüşmeler yapacak olan Dendias, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşecek.

RUM KESİMİ BÜYÜKELÇİLERİ BALKANLIĞA ÇAĞIRDI

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de Güvenlik Konseyi beş daimi ülkenin Güney Kıbrıs büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağrı yaptı. Rum Dışişleri Bakanı, Kapalı Maraş'ın açılmasına yönelik çalışmalara ara verilmesi amacıyla büyükelçilerin destek vermesini talep etti.

Görüşmeler hakkında açıklamalar yapan Rum Bakan Hristodulidis, haftaya Ada’ya gelecek Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapacakları görüşmelerin gündeminde Maraş ile ilgili öncelikli gündem maddeleri arasında bulunacağı kaydedildi.

KKTC BAŞBAKANI TATAR'DAN MARAŞ MESAJI

Gazimağusa'yı ziyaret eden KKTC Başbakan Ersin Tatar da Maraş’ta bulunan harap binalara işaret edip KKTC geliştikçe kapalı Maraş’ın açılmasının siyasi anlamda değil Gazimağusa’nın genişlemesi için çok doğru bir adım olduğundan bahsetti.

Tatar yaptığı açıklamasında, "Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Kimse bunu bizden bekleyemez" ifadelerini kullandı.


Geri Dön