20 / 04 / 2024

Kapatılan petrol platformları, yüzen site olacak!

Kapatılan petrol platformları, yüzen site olacak!

ABD'li girişimciler nüfus artışına karşılık milyonlarca insana yuva olacak yüzen ülkeler tasarlıyor. Yüzen ülkeler, para birimlerinden ve kanunlardan bağımsız olacak... Kapatılan eski petrol platformları 'yüzen site' olarak kullanılacak



Dünya nüfusunun hızla arttığı günümüzde insanoğlunun yakın gelecekte nerede yaşayacağı tartışması sürerken, ABD'li bir grup girişimci yakın gelecekte milyonlarca insana yuva olacak 'yüzen ülkeler' tasarlıyor.

İnternet üzerinden ödeme yapmaya yarayan PayPal sisteminin kurucusu ABD'li milyarder Peter Thiel de 'Seasteading Institute' adlı girişimin en ateşli savunucularından. Kişisel serveti 1.5 milyar doları bulan Thiel, girişime bugüne kadar 1.2 milyon dolar yardımda bulundu.

'TEK çIKAR YOL BU'

Thiel, Details Dergisi'ne verdiği röportajda, devletlerden, para birimlerinden ve kanunlardan bağımsız olacağı söylenen 'yüzer ülkelerin', dünya üzerinde yeni toplumlar oluşturmanın tek yolu olduğunu söyledi.

2050'DE HAYATA GEçECEK

BM tarafından 2050 yılına kadar tanınması beklenen proje, gelecek yıl San Francisco sahili açıklarında başlayacak. Kapatılan eski petrol platformları 'yüzen site' olarak kullanılacak.

HABERTÜRK


Geri Dön