26 / 04 / 2024

Kar Teknik Prefabrik, kapasite kullanımını artıracak!

Kar Teknik Prefabrik, kapasite kullanımını artıracak!

İnşaat, betonarme ve prefabrik alanlarına yönelik hizmet veren Kar Teknik Prefabrik, yeni dönemde kapasite kullanım oranım artırmaya odaklandı. Firma, bugün itibarıyla yüzde 70 olan kapasite kullanım oranına sahip...



İnşaat, betonarme ve prefabrik alanlarına yönelik hizmet veren Kar Teknik Prefabrik, yeni dönemde kapasite kullanım oranım artırmaya odaklandı. Firma, bugün itibarıyla yüzde 70 olan kapasite kullanım oranını artırmak için müşterilerine prefabriğin daha farklı alanlarında da hizmet vermeyi hedefliyor. Prefabrik sektöründe Karaman ve çevresinin neredeyse tamamına hizmet verdiklerini ifade eden Kar Teknik Prefabrik Yapı Elemanları İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurtbaş, bölge pazarının büyük bir kısınma hâkim olduklarını söyledi. Müşteri memnuniyetini esas alan firmalarının yeniliğe açık olduğunu aktaran Yurtbaş, "Firmamız betonarme prefabrik olarak iç pazarın, yani Karaman bölgesinin yüzde 99 una sahip. Bunun yanında Ankara-Konya-E reğli bölgeleri ağırlıklı olmak üzere İç Anadolu Bölgesi'nde sektörde aktif bir rol üstlenmekteyiz. 


İnşaat ve yapı sektörü hızlı ve değişken bir yapıya sahip olduğu için dünya piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kendisini sürekli güncel tutan yenilikçi bir firma olarak, şu an yüzde 70 olan kapasite kullanım oranımızı kısa sürede artırmayı hedefliyoruz" dedi. Kar Teknik olarak prefabrik konut alanında imal ettikleri ürünleri tüm Türkiye'ye gönderdiklerinden de söz eden Yurtbaş, "Kar Teknik Prefabrik olarak, organize sanayi bölgelerindeki yatırımcılar başta olmak üzere bütün sanayicilere betonarme, prefabrik, prefabrik koıiut, endüstri sanayi yapıları, fabrika binası, soğuk hava deposu, antrepo, tahıl ve bakliyat depoları, spor salonları, sanayi siteleri, saha zemin beton uygulamaları, çit direk uygulaması, yol kenarlarına koyulmak üzere üretilen beton saksüar, bahçe duvarları ve bunun gibi birçok faaliyet alanında hizmet veriyoruz. Hizmetlerimiz ağırlıklı bölgesel olmakla birlikte Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Kapasite kullanım oranında artış yakaladıktan sonra yurt geneline daha etkin hizmet vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Sektörel büyüme bu yıl yavaş seyretti" 2013 yılında da geçen yıl olduğu gibi prefabrik sektöründeki büyümenin oldukçayavaş seyrettiğini aktaran Mehmet Yurtbaş, bu durumun firmalarını önemli ölçüde etkilediğini söyledi. "Genel anlamda sektör 2013 yılında büyüme gösterdi fakat bu büyüme oldukça yavaş bir seyirle gerçekleşti" diyen Yurtbaş, "Kendi açımızdan bakacak olur isek piyasadaki yavaşlamaya ters orantılı olarak firmamızın faaliyet hızı arttı. 


Geçtiğimiz yıla göre firmamız üretim miktarını ve cirosunu artırdı" şeklinde konuştu. Sektördeki sıkıntılara da değinen Yurtbaş, şunları kaydetti: "İnşaat sektöründe sıkıntılar bitmiyor. İşçi, malzeme ve bürokrasi bir türlü düzene konulamayan sıkıntıların başmda geliyor. İnşaat malzemelerinden özellikle demirde aşırı şekilde yaşanan fiyat iniş çıkışlarının olması en önemli sorun gibi gözüküyor. Demir fiyatlarının istikrarsız ve düzensiz artış göstermesi, yatırımcıyı zor durumda bırakıyor." 



Dünya Bölge 


Geri Dön