26 / 04 / 2024

Karacaahmet Türbesi restore edilecek!

Karacaahmet Türbesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya Karacaahmet Türbesi’ni inceledi. Yalçınkaya yaptığı açıklamada türbede yapacağımız restorasyon sonucunda çok güzel bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız" dedi




Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil devir tasfiye komisyonu tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan ve Yunusemre ilçesi Horozköy Mahallesi’nde bulunan Karacaahmet Türbesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Tarihi Karacaahmet türbesi ve çevresinin, hakettiği manevi değere kavuşturulması için yapılması gerekenler konusunda Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile buraya bir ziyaret gerçekleştirdi. Türbenin bulunduğu alanda gerçekleştirilebilecek restorasyon çalışması için ön hazırlıklar yapılması gerektiğini belirten Yalçınkaya, “Karacaahmet Türbesi tarihi ve manevi değere sahip bir yer. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan türbede yapacağımız restorasyon sonucunda çok güzel bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Ön inceleme yapmak amacıyla türbede ve çevresinde gözlemler yaptık. Bundan sonra da burası ile ilgili kapsamlı bir araştırmanın sonunda yenileme çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamak istiyoruz” diye konuştu. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön