24 / 04 / 2024

Karadayı İnşaat, Erzurum'da 450 konut inşa edecek!

Karadayı İnşaat, Erzurum'da 450 konut inşa edecek!

Erzurum'da faaliyet gösteren Karadayı İnşaat Grup, Yenişehir'de yıktırılan imar iskan konutlarının yerine kentsel dönüşüm kapsamında öz kaynaklarla 450 konut inşa edecek.



Erzurum'da faaliyet gösteren Karadayı İnşaat Grup, Yenişehir'de yıktırılan imar iskan konutlarının yerine kentsel dönüşüm kapsamında öz kaynaklarla 450 konut inşa edecek. 


Karadayı İnşaat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, Palandöken ilçesi Yenişehir bölgesindesi eski imar iskan konutlarının bulunduğu 72 dönüm alan üzerine çok katlı 450 konut yapacaklarını açıkladı. Karadayı, imar iskan konutlarındaki 45 dönümün hak sahiplerinden alındığını geriye kalan 32 dönümlük alanın ise Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde olduğunu kaydetti. 2 Ekim'de Büyükşehir Belediyesi'nin 32 dönümü ihale ile satışa çıkartacağını dile getiren Karadayı, "Allah'ın izniyle 32 dönümü satın alıp 3 Ekim'de 450 konut için ilk kazmayı vuracağız." dedi.


32 dönüm arazinin ihalesini alamamaları durumunda 45 dönüm üzerinde konut yapımına başlayacaklarına dikkat çeken Karadayı, "Hak sahiplerinden 45 dönüm araziyi satın aldık. Foreks kazıklar üzerine kurulacak olan site konutlarımızı en geç 4 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu. 


Konutların 240 milyon liraya mal olacağını ve bunun için bütün malzeme alımlarının da Erzurum'daki firmalardan yapıldığını hatırlatan Ahmet Karadayı,"Erzurum'da 180 firma yapacağımız inşaatlardan pay alacak. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı Erzurum'a mali açıdan canlılık kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu. 


"Tabut evleri yıktık"


1980'li yıllarda yaptırılan ve kendileri tarafından yıktırılan imar iskan evlerini 'tabut' olarak nitelendiren Ahmet Karadayı, "Halkımız tabutların içerisinde bunca yıl yaşamış. Allah'tan büyük bir Deprem Erzurum'da yaşanmamış. Yoksa bu binalarda yaşayan 450 aile bu evlerin içerisinde can verebilirdi." ifadelerini kullandı. 


Binaların yıkımı esnasında korkunç manzaralar ile karşılaştıklarına da işaret eden Karadayı, şöyle konuştu: "Binalar çok dayanıksızmış. İş makineleri binalara dokunmadan yıkılıyordu. Binanın bir tarafını yıkarken, diğer taraf kendiliğinden çöküyordu. Bu binalardan kurtulduğu için Erzurumlular bize teşekkür etmeli."


Yapılacak binalarda Erzurum'un çehresinin değişeceğini de sözlerine ekleyen Karadayı, "Bu binaların yapılmasıyla Erzurum'un çehresi değişecek. Çünkü bu alanda cep sinemaları, yüzme havuzları olan bir site oluşturacağız. Erzurum'un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz." açıklamasında bulundu. 


Cihan



Geri Dön