26 / 04 / 2024

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...



Para'da yer alan habere göre, Karaköy ve Tophane son dönemlerin en ilgi gören semtleri olarak öne çıkıyor. Özellikle Galataport projesinden sonra bölgeye ilgi hayli yüksek. Hem otel hem de restoran kafe yatırımları peş peşe yapıldı.

Kafesi, restoranı, gece kulübü derken, Tophane ve Karaköy, binlerce insanın uğrak yerlerinden biri oldu. Bu bölgenin eski müdavimleri bilir; yeni mekanların açıldığı birçok yer bir zamanlar izbe ve harabe halde idi. Yeni mekanlarla bölge cıvıl cıvıl oldu. Semt tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini yaşıyor. Artık günün 24 saati yaşayan bir bölge oldu.

Geçen gün yolumuz bu semte düştü. 1952 yılından bu yana aynı yerde faaliyette olan bir esnaf lokantasında yemek yedikten sonra mekanlardan birinde de kahvemizi içelim dedik. Bölgenin en popüler mekanlarından koltuklarda yerimizi aldık. Siparişi verdik. Garson bir süre sonra adisyonu alıp yanımıza geldi ve içmediğimiz siparişlerin ücretini istedi. Haliyle şaşırdık. Merak edip sorduk. Garsonun yalancısıyız... Son dönemde birileri hesap ödemeden gitmeye başlamış. Mekanın patronları da batak olmaması için faturayı garsonlara kesmiş. Garsonlar da bir öneri yaparak hesabı peşin alalım demiş.

Böylece Karabatak bataktan kurtulmuş. Bu tarz uygulamalara İngiltere gibi ülkelerde rastlamıştık.

Türkiye'de ilk defa karşımıza çıktığı için yazdık...


Geri Dön