27 / 04 / 2024

Karaman kalesi kazı çalışmalarında mimari yapılara rastlanıldı!

Karaman kalesi kazı çalışmalarında mimari yapılara rastlanıldı!

Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmalarında mimarî yapılara rastlandı. Karaman Kalesi Bizans dönemine uzanıyor..



Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmalarında mimarî yapılara rastlandı.
KARAMAN Kalesinin Iç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmalarında mimarî yapılara rastlandı. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koca, kazı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Kalenin sonradan yapılan beton basamaklarla bir anfi tiyatroya dönüştürüldüğünü ve orjinal yapının bozulduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti: "Beton basamaklar kırıldı.
Moloz ve toprak dışarı çıkartıldı. Kazı çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Daha sonra restarasyon çalışmasına başlanacak. Her geçen gün yeni bulgulara rastlanıyor, içeride küçük parçalara baktığımız zaman yapının islâmiyet öncesine, Bizans dönemine kadar uzandığına dair bilgiler var. Yeni bulgularla bunları çok net olarak öğreneceğiz."

Yeni Asya

Geri Dön