27 / 04 / 2024

Karamürsel itfaiye müfreze binasının inşaatı başladı!

Karamürsel itfaiye müfreze binasının inşaatı başladı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'ye yeni bir itfaiye müfreze binası kazandırıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, pek çok olaya müdahale eden itfaiye ekiplerinin görevlerini daha sağlıklı yapabilmeleri için müfreze binaları baştan aşağı yenileniyor. İtfaiye teşkilatını gelişen teknolojiye göre sürekli yenileyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olası olaylarda can ve mal kaybının önüne geçmek için çaba harcıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi Karamürsel’e yeni bir müfreze binası inşa ediyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Çalışmaları başlayan müfreze binasının temel hafriyat imalatı gerçekleştiriliyor. 1 nolu istinat perdesinin imalatı da tamamlandı. Farklı yüksekliklerdeki 1 nolu istinat duvarının donatı, kalıp, imalatları ise tamamlanarak betonu imalatına devam ediliyor, bir diğer yandan ise temel hafriyat çalışmaları sürüyor.

3 KATLI OLACAK


3 katlı olacak Karamürsel itfaiye müfreze binası 1.800 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Bina bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek. Kocaeli Karamürsel İtfaiyesi Yeni Müfreze Binası 5 araç kapasitesine sahip olacak. Binanın bodrum katında; eğitim salonu, mescit, şadırvan, nomeks- çamaşır odası, su deposu, ısıtma merkezi bulunacak. Zemin katında; garaj, idare birimleri, kütüphane, dinlenme salonu, yemekhane, mutfak yer alırken birinci katta yatakhaneler ve spor salonu oluşturulacak.


Geri Dön