25 / 04 / 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü 3.köprü için plan iptali olmadığını açıkladı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 3.köprü için plan iptali olmadığını açıkladı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları ile ilgili olarak plan iptali olmadığını söyledi...



Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları ile ilgili gerekli imar plan çalışmalarının projede çalışılmaya başlamadan önce tamamlandığına dikkat çekerek, plan iptali olmadığını bildirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kaçak olduğu ve projede belirtilen yerin dışında, yanlış bir noktada yapılmaya başlandığı için planlarının iptal edildiği haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. 


ÖNCEDEN TAMAML ANDI 

Açıklamada, köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yolları ile ilgili gerekli imar plan çalışmalarının projede çalışılmaya başlamadan önce tamamlandığına dikkat çekilerek, projenin uygulama çalışmaları sırasında yol güzergahında çevresel etkenler ve benzeri nedenlerle doğal hayatı korumak için zorunlu değişiklik ihtiyacı doğduğu ve planda küçük boyutlu düzeltmeler yapıldığı bildirildi. 


İMAR RE VİZYONU 

Açıklamada söz konusu olurun plan iptali olmadığı, en son imar revizyonuna ilişkin bir işlem olduğu vurgulandı. Açıklamada "Bu nedenle İstanbul'un ve Türkiye'nin yüz akı, gurur projesi üzerinde basında yakından uzaktan ilgisi olmayan haberler üretmek suretiyle akıllarda soru işareti oluşturmak gayretlerini üzüntüyle karşılıyoruz" denildi. 


TEKİN: DEĞİŞİKLİK İSTİMLAK BEDELİNDEN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte basın mensuplarına 3. köprü çalışmalarının sürdüğü bölgede açıklama yaptı. İstanbul'a yapılacak 3. köprü güzergâhında istimlak bedelleri yüksek olduğu için değişiklikler yapıldığını öne süren Tekin, "Neye göre ve hangi gerekçelere göre kaydırdınız? Çünkü orada istimlak bedelleri çok yüksek olduğu için yandaş firmalarınıza yük gelmesin diye bunu yaptınız. Öyle kuş muş hikaye" dedi. Tekin ihalenin iptal edilmesi gerektiğini savundu. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön