25 / 04 / 2024

Karayolları Genel Müdürlüğü ihale açtı

Karayolları Genel Müdürlüğü ihale açtı

Karayolları Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü, Hakkari'de, ve Van'da ihale açtı



Karayolları Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü, Başkale-Hakkari'de Hatipoğlu, Van-Çaldıran'da Kazgölü ve Dorutay, Van-Erciş'te ise Ablangez Köprülerinin yapımı için ihale açtı. Köprü inşaatları ihaleleri, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünde, "açık ihale usulü" ile gerçekleştirilecek. Başkale-Hakkari devlet yolunda 1 adet betonarme Hatipoğlu Köprüsü ve bağlantı yolları yaptırılacak. Yer tesliminden itibaren 300 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesi, 8 Nisan 2010 tarihinde saat 10.00'da yapılacak.

KAZGÖLÜ KÖPRÜSÜ
Çaldıran 12. bölge Müdürlüğü hududu yolunda, Kazgölü Köprüsü yaptırılacak. 1 adet betonarme köprü yapımını kapsayacak olan ihalede işin süresi yer tesliminden itibaren 200 gün olarak belirlendi. İhale, 8 Nisan 2010 tarihinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

DORUTAY KÖPRÜSÜ
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Çaldıran-Dorutay yolunda, Dorutay Köprüsünü yaptıracak. 9 Nisan 2010 tarihinde saat 14.00'de yapılacak olan ihale ile 1 adet betonarme köprü inşaatı gerçekleştirilecek. İşin seresi yer tesliminden itibaren 200 gün olarak açıklandı.

ABLANGEZ KÖPRÜSÜ
Öte yandan Van-Erciş Devlet Yolunda 1 adet betonarme Ablangez Köprüsü inşa edilecek. Yer tesliminden itibaren 250 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesi, 9 Nisan 2010 tarihinde saat 10.00'da yapılacak.

İHALE KOŞULLARI
Başkale-Hakkari'de Hatipoğlu, Van-Çaldıran'da Kazgölü ve Dorutay, Van-Erciş'te ise Ablangez Köprülerinin inşaatlarına katılmak isteyenler şartnameyi her ihale için ayır bedel ödeyerek Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden satın alabilecekler. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalelerde şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, belirtilen ihale tarihlerinde ihale saatine kadar Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne verilecek. Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacak. İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler. Söz konusu ihalelerde işin yapılması için ihtiyaç duyulan malzeme ocakları yüklenici tarafından temin edilecek.

KARAYOLLARININ İHALE İPTALLERİ
Bu arada Karayolları 11. ve 13. Bölge Müdürlükleri, daha önce duyurusunu yaptıkları bazı ihaleleri çeşitli nedenlerle iptal etti. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünün asfalt tesisleri bitüm tanklarının onarımı izolasyonu, yeni tank yapımı ile asfalt tesisleri tanklarında malzeme hareketlerinin kontrol ve takibinin yapılması işi ihalesinde, 15 Mart 2010 tarihinde iptal kararı alındı. 24 Şubat 2010 tarihli Kamu İhale Bülteni ile 25 Şubat 2010 tarihinde basında duyurusu yapılan ihalede iptale gerekçe olarak ihale ilanındaki diğer hususlar bölümü gösterildi. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ise bölge ağına dahil yollar üzerinde yol boyu gelişim hizmetleri ile peyzaj işlerinin yapılması ve bakımı ihalesini 15 Mart 2010 tarihinde iptal etti. İlan ve ihale dokümanı kapsamındaki bilgi ve belgelerde tespit edilen eksikliklerden dolayı iptal edilen ihaleye ait duyuru, 17 Şubat 2010 tarihli Kamu İhale Bülteni ile 18 Şubat 2010 tarihinde basında yayımlanmıştı.
AA


Geri Dön