16 / 04 / 2024

Karayolları'nda 9.5 milyar liralık proje hizmete girecek!

Karayolları'nda 9.5 milyar liralık proje hizmete girecek!

Lütfi Elvan, karayollarında 9.5 milyar TL yatırım bedelli 72 büyük projenin tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, 4.1 milyar TL yatırım bedelli 23 büyük projenin de 2015'te temelinin atılacağını söyledi.



Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, karayollarında 9.5 milyar TL yatırım bedelli 72 büyük projenin tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, 4.1 milyar TL yatırım bedelli  23 büyük projenin de 2015'te temelinin atılacağını söyledi.  Elvan, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattı Projesi'nin de hazırlıklarına başlanacağını açıkladı.  Elvan, bakanlığının 2014 faaliyetlerini basın toplantısıyla açıkladı. 2014'te demiryollarına 5.1 milyar lira yatırım yapıldığım, 2015'te ise yeni bir hamlenin olacağını belirten Elvan, yatırım tutarının 9 milyar lirayı bulacağım söyledi. Milli Yüksek Hızlı trenin yapım sürecine başlandığını kaydeden Elvan, konsept tasarımının tamamlandığını, endüstriyel tasarım ihalesinüı ise önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini aktardı.  2014'te 308 kilometresi yüksek hızlı, 61 kilometresi konvansiyonel olmak üzere 369 kilometre yeni demiryolu yapıldığını belirten Elvan, "Böylece YHT hattı 1.196 kilometreye, konvansiyonel demiryolu ağı 11 bin 270 kilometreye, toplam demiryolu ağı 12 bin 466 kilmetreye ulaştı. Ankara-İzmir ve  Ankara  Sivas YHT ile  Bursa ve Konya-Karaman hızlı tren projelerinin inşası sürüyor" dedi. 2015'te 102 km'si YHT, 230 kilometresi konvansiyonel olmak üzere toplam 332 km yol yapılarak demiryolu ağının 12 bin 798 km'ye ulaşacağını aktaran Elvan, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattı Projesi'nin hazırlıklarına başlanılacağım açıkladı. 



72 büyük proje hayata geçiyor 

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan,  İzmir  Alsancak Limanı'nın kapasitesinin 3 milyon teu'ya çıkarılacağını, Çandarlı Limanı'nında ise toplamda 12 milyon teu kapasiteye ulaşılacağını ancak yatırımcının da beklentisi dikkate alınarak birer milyon teu fazlarla ihaleye çıkılabileceğini açıkladı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi'nde bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi şım asfalt için 734 milyon lira harcadıklarını kaydeden Elvan, "2015 başlangıç ödeneğimiz 4.3 milyar lira" dedi. 9.5 milyar TL yatırım bedelli 72 büyük projenin tamamlanarak hizmete alınacağını belirten Elvan, 4.1 milyar TL yatırım bedelli 23 büyük projenin temelinin atılacağını bildirdi. Elvan. 2014'te havayolu sektörüne 1.1 milyar lira yatırım yapıldığını, 2015'te yine aynı düzeyde yatırım planlandığım belirterek, "Ağrı, Van, Diyarbakır havalimanlarının terminal inşaatında son noktaya geldik.  Elvan, "İzmir'de kent içinde kalan limanda konteyner elleçlemesinden vazgeçilerek, sadece yolcu gemilerine hizmet vermesi yönünde tartışmalar var. Bırakın kaldırmayı, biz limanı güçlendiriyoruz. Alsancak Limanı'nın kapasitesini 3 milyon teu'ya çıkaracağız. Çandarlı Limanı da 12 milyon teu kapasitede olacak. Bu iki liman da ileride bu bölgeye yetmeyecek" dedi.  Elvan, İzmir'deki 9 marina projesinden bazılarının iptal edildiği yönündeki Atatürk Havaalimanı genişletme çalışmalarını da bitiriyoruz. Karaman, Yozgat ve Rize havalimanlarının ihalesine çıkılacak" diye konuştu. 


4G yetkilendirmesi başlıyor 

3G abone sayısının 55 milyona yaklaştığnı kaydeden Elvan, mobilgenişbant teknolojüerinde bir üst aşama olan 4G için yetkilendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Elvan, elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına yönelik yasal haberlerin de gerçeği yansıtmadığını, ödeneğin tahsis edildiğini, sadece İnciraltı ve Karşıyaka'da pürüz olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile alternatifler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Alanında Türkiye'nin en büyüğü olacak Kemalpaşa Lojistik Merkezi için de çağrıda bulunan Elvan "İZTO, EBSO gelin, yap-işlet-devret ile alın, bu lojistik merkezini işletin. Biz açığız, İzmirliler olarak alın bu merkezi işletin" diye konuştu. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sebebiyle, yeni yasal düzenlemeye gideceklerini dile getirdi. 


Dünya 


Geri Dön