20 / 04 / 2024

Karçel, anahtar teslim projelerin aranılan markası oldu!

Karçel, anahtar teslim projelerin aranılan markası oldu!

Karabük'ün en büyük çelik yapı fabrikaları arasında yer alan Karçel, uluslararası platformlarda yer alıp anahtar teslim projelerin aranılan markası oluyor.



Türkiye çelik sektörü içinde çok önemli bir konuma sahip olan Kardemir'in bünyesinde kurulan Karçel, yurt içi ve dışında birçok önemli projede yer alarak ülkenin önemli kuruluşlarından birisi haline geldi. 1966 yılında o zamanki adıyla Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne bağlı küçük bir çelik konstrüksiyon atölyesi olarak kurulan Karçel, bugün aylik 2 bin ton imalat kapasitesi ile her cins ve karakterde çelik konstrüksiyon imalatı ve montajını yapabilen bir fabrikaya dönüştü. 2019 yılında inşaat sektöründeki küçülmeye rağmen bundan etkilendiklerini belirten Karçel Şirket Müdürü Uygar Sezişer, 2020 yılı hedeflerini yüksek tuttuklarını belirterek "2020 yılının, geçen yıla oranla sektörümüz için daha iyi geçeceği beklentisindeyim. Yoğun teklif hazırlama yaparak geçirdiğimiz yılın ilk ayı bence bunun bir göstergesi oldu" diyor.

Fortune Dergisi'nde yer alan habere göre; bu yıl için 20 bin ton üretim hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Karçel A.Ş. Şirket Müdürü Uygar Şezişer, şirketin kuruluşu, çalışmaları ve gelecek vizyonu hakkındaki soruları yanıtladı:

1- Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
1980'de Karabük'te doğdum ve burada büyüdüm. 1937'den beri Karabük'e sadece ekonomik anlamda değil kültürel anlamda da çok önemli değerler kazandırmış olan Kardemir öncülüğünde gelişen modern dayanışmanın hakim olduğu, eğitimin önemsendiği, tüm bu çağdaş yüzü ve köklü geçmişiyle Cumhuriyet kenti diye bilinen Karabük'te yetiştim. Bir yandan gelişmeye devam ederken bir yandan da kentin o samimi yerel havasını muhafaza etmeye çalıştım. Doğup büyüdüğüm bu şehre ve insanlarına vefa duygum çok güçlü. Bu nedenle buraya bir katkimin olmasını çok istiyorum.

Yıldız Teknik Universitesi Makine Fakültesi Gemi İnşa ve Gemi Makinaları Mühendisliği okurken makine çelik konstrüksiyonla ilgili temel teorik kazanımları ile çok katlı çelik konstrüksiyon yapılar, ağır endüstri holleri, sağladim. Okul sonrası GEMAK Tersanesi' vinçler ve krenler, silolar, su ve yakıt tankları, bunkerler, 7 yil çelik işini pratik etmemi sağladı. O dönemde binalar, spor salonları gibi eserler kazandırdı. Jarak çalıştığım bir proje var ki dünyada örneğine pek sık rastlanmadığı için söz etmek isterim. Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Al Dabiyyah ve Arzanah isimli, sister tanker gemilerinin çok kısa bir sürede ve eş zamanlı olarak yaklaşık 2 bin 500 ton çelik işi yapılmak suretiyle kuru yük tüp gemiye çevrilmesi gerekmişti. Bu tecrübe benim için çok önemli oldu.

Büyümesini sürdüren Karçel, proje, imalat ve montaj sok rastlanmadığı için söz etmek isterim. Birleşik Arap
kapsamındaki işleri yurt dışı şirketlere gerek kalmayacak Emirlikleri'ne ait Al Dabiyyah ve Arzanah isimli sister
şekilde yerine getirmeye başladı. Kalite, performans, sker gemilerinin çok kısa bir sürede ve eş zamanlı olarak
ucuzluk ve kolaylık içinde yapa gelerek bugün bir büyük yaklaşık 2 bin 500 ton çelik işi yapılmak suretiyle
kurum seviyesine ulaştı. Karçel, bugüne kadar memleketin gemiye çevrilmesi gerekmişti. Bu tecrübe benim için
dört bir yanındaki seramik, kurşun ve çinko fabrikalarının, çok önemli oldu.

2- Kardemir'deki çalışma hayatınız nasıl başladı?
2012 yılında Kardemir'e müracaat ettim ve o dönemdeki fabrikaların, kuruluşlarına öncü olmuş, muhtelif projelerini adıyla İşletme Teknolojileri ve Yatırımlar Müdürlüğü'nde gerçekleştirerek önemli katkılarda bulunmuş bir şirket. Göreve başladım. Burada bulunduğum 7 yıllık süre Özelleşme sürecine kadarki 30 yıllık dönemde yaklaşık boyunca çok büyük bütçeli ve inanılmaz kapsamlı olan 400 bin ton imalat gerçekleştirmiş bir işletme. Halen 36 bin metrekaresi kapalı toplam 66 bin metrekarelik bir yatırım projelerinde aktif olarak görev aldım. Kardemir'in alana sahip olan çelik yapı fabrikası, modern tezgahlarla sıvı ham demir üretim kapasitesini yıllık 1 milyon 800 bin teçhiz edilmiş güçlü makine parkıyla günümüz Türkiye'sinin tondan yıllık 3 milyon tona çıkaran 5 No'lu yüksek fırın en büyük iş yerlerinden biri. Fabrikamız kaliteden ödün yatınmı ilk aklıma gelen proje. Yatırımlar Müdürlüğü'nde vermeden ayda yaklaşık 2 bin ton imalat kapasitesinde, her görevim devam ederken 2018-2019 yılları arasında da cins ve karakterde çelik konstrüksiyon imalatı ve montaj Kardemir'in yönetim kurulu başkanı danışmanı olarak yapabilecek niteliklere sahip. Fabrikamızın içerisinde hizmette bulundum. 2019 yılında ise Kardemir bağlı şirketi ulusal demiryolu ağ bağlantısı olduğu için imalatların Karçel'e şirket müdürü olarak atandım ve halen bu görevle sevkiyatlarında demiryolu da kullanılabiliyor. kurumumuza hizmet veriyorum.

Türkiye'nin 22'nci büyük kuruluşu ve ülkemizdeki 3 entegre demir çelik tesisinden biri olan Kardemir ve onun hızla büyümekte olan bağlı şirketi Karçel, çok büyük ekonomik hacimlerin yanı sıra manevi önemi olan kuruluşlar. Kardemir ve tüm bağlı şirketleri sektöründe öncü kuruluş olmaya devam edecek. Şirketimiz kuruluşundan bu yana pek çok zorlu süreç geçirmiş ancak hepsinden güçlenerek çıkmayı başarmış. Dolayısıyla bu şirketlerden bahsederken her şeyden önce inanç, azim, iş birliğini anlıyorum. Hangi görevde ve hangi aşamasında olursak olalım bu ailenin bir ferdi olmak bize ancak gurur yaşatabilir.

3- Karçel'in kuruluşundan söz edebilir misiniz?
1937 tarihinde Karabük'te temeli atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk büyük demir çelik sanayi kuruluşu olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalar şimdiki adıyla Kardemir İle birlikte genç Cumhuriyetimiz ağır endüstri hamlesini başlatmış oldu. Bu hamleyle Karabük'te çeltik tarımından çelik sanayine bir dönüşüm yaşandı. 1955 yılından sonra büyüme hızlandı ve Türkiye Demir ve Çelik işletmeleri Genel Müdürlüğü adını alan müessese, yurdumuzun kok kömürü, kok yan ürünleri ve hadde mamulleri gibi ihtiyaçlarını karşılar hale geldi. 1 Eylül 1966 tarihinde ise Türkiye'nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesini kuruldu. Şimdiki adı Karçel olan bu işletme, 30 bin metrekare kapalı alana sahipti ve döneminde Orta Doğu'nun en büyük imalatçısıydı. Elektronik, hidrolik ve mekanik tezgahlarla donatılmış olan bu işletme, mühendislik hizmetlerinin yanı sıra ülkemizin çeşitli bölgelerine TV anten direkleri, enerji nakil hatları, köprüler, çok katlı çelik konstrüksiyon yapılar, ağır endüstri holleri, vinçler ve krenler, silolar, su ve yakıt tankları, bunkerler, ambar binaları, spor salonları gibi eserler kazandırdı. Büyümesini sürdüren Karçel, proje, imalat ve montaj kapsamındaki işleri yurt dışı şirketlere gerek kalmayacak şekilde yerine getirmeye başladı. Kalite, performans, ucuzluk ve kolaylık içinde yapa gelerek bugün bir büyük kurum seviyesine ulaştı. Karçel, bugüne kadar memleketin dört bir yanındaki seramik, kurşun ve çinko fabrikalarının, demiryolu köprülerinin, barajların, şeker fabrikalarının, tersane ve liman tesislerinin, petrokimya tesislerinin, askeri fabrikaların, kuruluşlarına öncü olmuş, muhtelif projelerini gerçekleştirerek önemli katkılarda bulunmuş bir şirket. Özelleşme sürecine kadarki 30 yıllık dönemde yaklaşık 400 bin ton imalat gerçekleştirmiş bir işletme. Halen 36 bin metrekaresi kapal toplam 66 bin metrekarelik bir alana sahip olan çelik yapı fabrikası, modern tezgahlarla techiz edilmiş güçlü makine parkıyla günümüz Türkiye'sinin en büyük iş yerlerinden biri. Fabrikamız kaliteden ödün vermeden ayda yaklaşık 2 bin ton imalat kapasitesinde, her cins ve karakterde çelik konstrüksiyon imalatı ve montajı yapabilecek niteliklere sahip. Fabrikamızın içerisinde ulusal demiryolu ağ bağlantısı olduğu için imalatların sevkiyatlarında demiryolu da kullanılabiliyor.

4- Orta ve uzun vadeli büyüme hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
Şirketimiz "Önce emniyet" sloganı ve iş sağlığı güvenliği politikasıyla çevreye ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde bir yapıya sahip. Aynı zamanda çalışan memnuniyetini de sağlayarak çelik yapı imalat sektöründe lider bir şirket olmayı amaçlıyoruz. Kaliteli üretim, zamanında teslimat, rekabetçi bir fiyat anlayışı ve müşteri memnuniyetini sürekli kılmayı ilke edindik. Çalıştığımız projelere göre imalatını yaptığımız ürünler değişiyor. Son derece kapsamlı bir ürün yelpazemiz olduğunu ve projelere göre adapte olabilen imalat süreçlerine sahip olduğumuzun bir göstergesi bu. Orta vadeli hedeflerimizin en başında, yıllık 20 bin ton üzerinde imalat gerçekleştirmek geliyor. Bunu yurt içi ve yurt dışında bağlantılarınızı güçlendirerek süreklilik kazandırma hedefi takip ediyor. Eğer sürekliliği sağlamak personelimizin gelişimi de hızlanacak. Emek çok yoğun bir iş kolu olarak kalifiye personel sayımızın artması bilhassa önemli bir durum. Sipariş ve üretim istikran kapasite artımını tetikleyecek, dolayısıyla büyüme gerçekleşecek, Büyüme de iş gücüne ihtiyacı artırdığından, beraberinde istihdam da getirecek. Yatirimci projesini hayata geçirmek için şirket seçimi yaparken tasarım, imalat ve kurulum etaplarını bir arada yapabilecek şirketler avantajlı olur. Karçel'in ana kuruluşunun Türkiye'nin ilk entegre demir ve çelik üreticisi olması, doğal bir ikna sebebidir bana göre. Bu yüzdendir ki orta vadeli bir diğer hedefimiz, güçlü bir tasarım ekibi oluşturmak. Bunlarla birlikte yurt dışı fuar ve seminerlere daha çok katılım sağlayarak personelimizin gelişimine katkı vermek, iş gücü, teknik ve bilginin gelişmesini sağlayarak büyüme altyapısının hazırlanması da orta vadeli hedeflerimiz arasında yer alıyor Uzun vadeli hedefimiz ise Karçel markası, logosu ve tasarımlarıyla birlikte uluslararası ihale platformlarında yer alarak anahtar teslim projelerde aranan bir marka haline gelmek.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü projesinin çelik yapı imalatçılarından biri olan karçel, köprünün ana kablo hattı çelik imalatlarını yapıyor. Bu projenin yanı sıra Tanzanya Demiryolu Köprüsü'nün kataner direkleri ve binaları, Ekvator Un Değirmeni Fabrikası ve ABD'de kurulumu gerçekleşecek olan dökme yük vinç sistemleri gibi yurt dışı projeleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

AKKUYU İÇİN AKREDİTASYON SÜRECİ

Bunların dışında Akkuyu Nükleer Enerji Santrali hedeflerimizde olan projeler arasında yer alıyor. Kurulumu gerçekleştirilecek tüm nükleer tesislerde kullanılacak ekipmanları üretecek firmaların ilgili yönetmelik ve standartlara uygun olarak nükleer güvenlik alanında denetlenmesi ve belgelendirilmesi gerekiyor. Şirketimiz Akkuyu projesinin onaylı tedarikçi listesine girebilmek amacıyla bu akreditasyon icin belgelendirilme sürecini başlatan Türkiye'deki ilk firmalardan birisidir."

5- Şirketinizin büyümesinde kritik esik sizce nedir?
Bir projenin tasarimindan inşaatina, imalatından montajina kadar tüm evrelerinin Karçel tarafından gerçekleştirildiği zaman bizce kritik eşik aşılmış olacak. Paket projeler geliştirip, uluslararası boyuttaki ihalelerde teklifler verdiğimizde, dünya çapında tercih edilen bir şirket olduğumuzda markalaşmış olacağız.

6- Sektörde nasıl bir yerde konumlanıyorsunuz?
Türkiye'nin en büyük ve modern atölyelerinden birine sahip çelik yapı imalatçısıyız. Savunma sanayine yerli ve milli üretim noktasında ne tür katkı yapabileceğimiz konusunda ana şirketimiz Kardemir'in önderliğinde sürekli görüşme ve arayış halindeyiz. Kendimizi bu hususlarda geliştirmeye devam ediyoruz. Ulusça istihdam ve ihracat artırmaya yönelik hamlelerin içindeyiz. Yönetim kurulumuz da bu konuda gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Dünyay şirketler yönettiği gerçeği aşikar, biz de bu konuda güçlü şirket olma hedeflerimize yoğunlaşarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm emek ve gayretlerimiz bu yönde. Kardemir bu anlamda bizim için çok büyük bir güç Bizim ihracatını yaptığımız malzemelerin hammaddesi Kardemir tarafından üretiliyor, dünyanın çeşitli yerlerine bu hammaddelerle ürettiğimiz imalatlarımızın satişini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde yurt içinde Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ve Filyos Vadisi gibi önemli projelerde yer alma hedeflerimiz var. Büyümeyi arzulamamızın en önemli sebeplerinden biri de istihdam sağlamaya devam edebilmek.

7- Yıllar içerisindeki üretim artışınız nasıl bir tablo sergiledi?
Zorlu geçen 2019 yılında yapılarda kullanılan çelik 1,1 milyon ton civarında gerçekleşerek beklentilerin ve geçmiş yıl rakamlarının gerisinde kaldı. Tabii bunda inşaat sektöründeki küçülmenin de yansımaları söz konusu. Geçen yıl konkordato ilan eden çelik konstrüksiyon imalatçı ve üreticilerin olması da bir hayli üzücü oldu. Ama ben bunu sadece ekonomik sebeplere bağlamıyorum, akılcı finansal yönetim, AR-GE ve sürdürülebilirlikle de ilgili olduğu düşünüyorum. Keza ihracat rakamlarinda inşaat sektörüne kıyasla çelik yapı sektörünün daha az etkilenmesini bunun farklı bir göstergesi olarak okuyorum.

8- İhracatta büyümeniz oldu?
2019 yılında satışlarımızın yüzde 70'den fazlası ihracat olarak gerçekleşti. Çoğunluklu ihraç kayıtlı satışlarımız olmakla birlikte direkt ihracat satışlarımızda yıllar içerisinde gerçekleşti. 2009 yılından bu yana da ihracat yapıyoruz. Şirketimiz şu ana kadar yurt dışına 50 bin ton üzeri çelik kapı imalatı ihracatı yaptı. Hedefimiz, 5 yıl içerisinde bu rakamı 100 bin tonun üzerine çıkarmak.

9- 2019 yılı cironuz ne kadar gerçekleşti 2020 yılı beklentileriniz neler?
2018 yılındaki ciromuz 45,5 milyon TL olarak gerçekleşirken 2019 yılında ciromuzu ikiye katlayarak 90 milyon TL'nin üzerine çıkardık. 2020 yılı ciro hedefimizi ise 150 milyon TL olarak belirledik. 2020 yılının geçtiğimiz yıla oranla içinde bulunduğumuz sektör anlamında daha iyi geçeceği beklentisindeyim. Yoğun teklif hazırlama yaparak devirdiğimiz yılın ilk ayı bence bunun bir göstergesi oldu. Bununla birlikte dijitalleşmenin öne çıktığı günümüzde çelik yapı imalatçısı olarak teknolojiyi yakından takip etme zorunluluğunda olduğumuzu da belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

10- AR-GE ve Inovasyon çalışmalarınız söz eder misiniz?
Kardemir'in her gün büyüyen bir AR-GE birimi mevcut. Karcel olarak biz de bu birimle özellikle savunma sanayii ile ilgili konularda ortaklaşa çalışmalar yürütüyor, birbirimize destek veriyoruz. Şu an için karçel'in kendi bünyesinde ayrıca bir AR-GE birimi bulunmuyor. Büyüme hedeflerimize paralel olarak özellikle çelik yapı tasarımıyla ilgili araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Kardemir, mevcut kurumsal kaynak planlama sistemi (ERP) olan SAP R3'ü, güncel ihtiyaçlarına uygun şekilde SAP S/4 HANA sistemine yükseltmek amacıyla dijital dönüşüm projesini başlatmıştı. Biz de ana şirketimizle eş zamanlı olarak S/4 HANA sistemine geçeceğiz. Tüm iş süreçlerinin daha etkin ve verimli yönetilmesini amaçlayan S/4 HANA projesinin, insan kaynaklarından üretim planlamaya, satış, pazarlama ve mali performans ölçümlerine kadar birçok modülün dijital entegrasyonunu kapsadığından şirketimiz için milat olduğunu düşünüyoruz.

POZİTİF ETKİ

Şirketimiz, 2009 yılından bu yana yurt dışına yaptığı imalatlarda döviz olarak yaptığı sözleşmelerde kur dalgalanmaları minimize etti. Hatta mali tablolarda görüldüğü üzere iyi bir nakit akışı planlaması ile kambiyo karını yüksek tutarak kur dalgalanmalarından pozitif etkilemeyi başardı. Sudan Köprüsü, Tacikistan Köprüsü, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Etiyopya ve Tanzanya çelik imalatlar, geçmişte kur dalgalanmalarında olumlu olarak etkilendiğimiz işler arasındaydı. Şu anda da pozitif beklenti içindeyiz.

KENDİ REKORUNU KIRDI

Şirketimiz, 2019 yılını personelimizin özverili ve gayretli çalışmalar neticesinde, son 5 yılın en yüksek üretim miktarı ve cirosuyla kapatmayı başardı. 2017'de yıllık 6 bin 100 ton, 2018'de ise yıllık 7 bin 543 ton olan üretim miktarımız aldığımız siparişlerle yıllık 12 bin 850 tona çıktı. Bu rakam 2018 yılı ile kıyaslandığında yüzde 60 oranında artış anlamına geliyor.

HEDEFE ULAŞTIK

Şirketimiz 2019 yılında üretim miktarındaki artışla doğru orantılı olarak cirosunu da geçmiş 10 yılın üstünde bir rakamla tamamlamayı başardı. 2019 gibi zorlu geçen yılı bu rakamlarla tamamlamak hedeflerimize ulaşmadaki inancımızı artırdığından oldukça değerliydi. Bize güvenen ve her daim desteklerini esirgemeyen, mesailerini bizim için harcayan yönetim kurulu üyelerimize ve tüm şirket çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

11- Üretim alanlarınız ve istihdamınızdan bahseder misiniz?
Çeliğin olduğu her alanda üretim yapıyoruz. Endüstriyel alanlar öncelikli diyebiliriz ancak bunun haricinde çeliğin kullanıldığı her yerde her türlü imalatı yapabilecek kapasite, bilgi, birikim ve iş gücüne sahibiz. Entegre bir demir çelik fabrikasının düzeltme, yenilik, bakım, onarım ihtiyaçlarını yerine getirmek maksatlı kurulmuş olması geniş bir bilgi ve tecrübe birikimi oluşturdu. Devlet bünyesinde iken çay fabrikaları, şeker fabrikaları, tersaneler, limanlar, Petkim, Erdemir ve İsdemir kuruluşlarında şirketimizin ürettiği imalatlar kullanıldı. Yine Karabük'ten giden montaj ekipleri bu fabrikaların kurulumlarında yer aldı. O eski güçlü döneme geri dönmek bizim en büyük hedefimiz. Aslında tüm hedeflerimizin altında yatan güdüleyici güç de bu. Karçel'in büyümesi, yurt içi ve yurt dışında anahtar teslim paket kurulumlar gerçekleştirmesi ve ihtişamlı günlerine dönmesi için özellikle yönetimimiz cesaret verici politikaların geliştirilmesini destekliyor. Onlardan aldığımız bu destek ve motivasyonla gelecek için daha cesur ve daha inançlı adımlar atıyoruz.

2017'de 65 kişi olan işçi personel sayımız, şu an 200'ün üzerine çıktı. Bu da bölgede istihdam yaratılması için önem taşıyan ayrı bir konu. Karçel'in gelişim sürecinden ihtiyaçları nezdinde istihdam yaratılmaya ve pek cok vatandaşımızı iş sahibi yapmaya devam edeceğiz.

12- Projelerinizi nasıl hayata geçiriyorsunuz?
Yıllardır birlikte çalışan konularında uzmanlaşmış deneyimli bir ekibimiz var. Öncelikle bir ön araştırma sayfamız var. Yurt içi ve yurt dışındaki projeler içinde hangilerine satış yapabileceğimizi, hangi projelerin şirketimiz üretim metodolojisi ile uyumlu olduğunu belirliyoruz. Elbette finansal açıdan kâr bırakacak projeler olmasına dikkat ediyoruz. Hangi proje ve şirket yetkilileriyle çalışanlarıyla tanışmaya gidiyor ve kendimizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Teklife hazırlanıp o projede yer almaya çalışıyoruz. Projede yer almamızla ilgili eksiklerimiz varsa o gereklilikleri tamamlama yoluna gidiyoruz.

13- Sektördeki rakiplerinizden sizi ayıran fark nedir?
Aslında birden çok fark var diyebilirim; öncelikli olarak yüksek tonajlarda imalat yapabilme yetisini sağlayan güçlü ve modern makina parkimiz ve imalat fabrikamız var. Bu imalatların gerçekleşmesini sağlayan tecrübeli teknik elemanlarının yanı sıra kalifiye işçi kadrosuna sahibiz. Yer aldığımız projelerin niteliklerinden de anlaşılacağı üzere her daim geliştirdiğimiz kalite yönetim sistemimiz, referanslarımız, kurumsal yapımız ve tüm bu pozitif değerlerimiz bizim fark yaratan taraflarımız olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra en büyük avantajımız da finansal ve kurumsal olarak güçlü yapısıyla arkamızda duran ve hammadde üreticimiz ve ana şirketimiz Kardemir A.Ş. dir. yerli ya da yabancı bütün müşterilerimize "Karşınızda her zaman muhatap bulabileceğiniz güçlü ve köklü bir şirket var" diyoruz. Diğer şirketler hammaddesini dışarıda alırken biz Kardemir'den yani içeriden tedarik ediyoruz.

14- Gelecekteki hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
Sektöründe öncü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen oldukça emek ve özveri isteyen bir şirketin müdürü olarak yöremiz ve ülkemiz için faydalı olacak şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu süreci hatasız yönetmek ve bizden sonra geleceklere kökleri iyi tutumlu sağlam bir yapı bırakmak bizim amacımızdır diyebilirim...


Geri Dön