24 / 04 / 2024

Kars-Iğdır-Nahçivan demir yolu hattı için ön etüt çalışması!

Kars-Iğdır-Nahçivan demir yolu hattı için ön etüt çalışması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi için ön etüt çalışması başlattıklarını açıkladı. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi için ön etüt çalışması başlattıklarını dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Turhan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de katıldığı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Ulaştırma Bakanları toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 

Gazetecilerin, Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Projesi konusundaki sorularını yanıtlayan Turhan, "Kars'tan Nahçıvan'a demir yolu bağlantısıyla ilgili olarak ön etüt çalışması başlattık. Bunu önemsiyoruz. Bu projenin de ülkemizin doğu komşularıyla ulaşımında önemli bir hat olacağını düşünüyoruz. Nahçıvan bölgesinin gelişmesi, oradaki ticari ürünlerin taşınması için önemli bir altyapı ihtiyacıdır. Bu hattın Nahçıvan, devamında da İran bağlantısının yapılması da önemli." dedi. 

Turhan, bu hattın gerçekleştirilmesi halinde, Azerbaycan üzerinden Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerine kesintisiz ulaşım imkanı elde edileceğini de ifade etti.


Geri Dön