28 / 03 / 2024

Karşıyaka Stadı arazisinin önünü açmaya hazırız!

Karşıyaka Stadı arazisinin önünü açmaya hazırız!

Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir an önce yeni stadına kavuşabilmesi için, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısında yer alan ve Karşıyaka camiasının da talep ettiği arazinin önünü açmaya hazır olduğu açıklandu...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir an önce yeni stadına kavuşabilmesi için, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısında yer alan ve Karşıyaka camiasının da talep ettiği arazinin önünü açmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.


Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çiğli’de önemli bir bölümünü Milli Emlak’tan tahsis aldıkları ve bir kısmı kamulaştırma ile elde edilmiş yaklaşık 34 dönümlük araziyi, stat yapılması şartıyla, Örnekköy’deki arazi ile takas etmeye hazır olduklarını bildirdi.


Bu takasta herhangi bir fark talebinde bulunmayacaklarını kaydeden Kocaoğlu, "Tek şartımız var, o da Örnekköy arazisinin belediye hizmet alanı olarak bize verilmesi" dedi.


Kocaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden stat meselesinde artık anlaşılmıştır ki, Gençlik ve Spor Bakanlığı Örnekköy’e stat yapmayacaktır. Biz de kente ve kentliye duyduğumuz sorumluluk çerçevesinde, Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir an önce yeni stadına kavuşabilmesi için, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısında yer alan ve Karşıyaka camiasının da talep ettiği arazinin önünü açmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz."


Çğli'deki ESHOT garajı olarak projelendirdikleri arazinin 4 bin 635 metrekarelik bölümünün kamulaştırma yoluyla  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini, geri kalan kısmının da belediye hizmet alanı olarak Milli Emlak’tan tahsisinin alındığını hatırlatan Kocaoğlu, şunları kaydetti:


"İzmir Büyükşehir Belediyesi, stat yapılması kaydıyla, kamulaştırdığı yaklaşık 5 dönümlük araziyi Maliye Hazinesi’ne devretmeye, yaklaşık 30 dönümlük bölümdeki tahsis hakkından da feragat etmeye hazırdır. Bu devire karşı tek talebimiz, Örnekköy’deki mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olup Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsisli parselin, ESHOT garaj ihtiyacımızı karşılamak üzere, Belediye Hizmet Alanı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesidir. Çiğli’deki araziye yapılması düşünülen stat için Çiğli Belediyesi ile semt sakinlerinin görüşünün alınması da ayrıca gereklidir."


AA


Geri Dön