23 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nda yıkım başladı!

Karşıyaka Stadı'nda yıkım başladı!

15 bin kişilik yeni stadın yapılacağı mevcut Karşıyaka Stadı'nda dün iş makineleri çalıştı, 10-15 gün sonra temelin atılması bekleniyor.



HAYAL GERÇEK OLUYOR 

Karşıyaka'nın yıllardır hayalini kurduğu stad projesi için Karşıyaka Stadı'na ilk kazma vuruldu. 15 bin kişilik stadın ihalesini 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan Ali Acar İnşaat, dün stadın yıkım işlemine tribünlerden başladı. 10-15 gün kadar sürmesi planlanânlanan yıkım işleminin ardından stadın temelinin atılması hedefleniyor. 



GÖZTEPE YAKINDA 

Stadta düzenlenen törende konuşan AK Parti  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, "Uzun süredir Karşıyakalılar ile mücadelesini verdiğimiz Karşıyaka Stadı için bugün çalışmalara başlıyoruz. Karşıyaka'nın bu stadla şampiyonluklar yaşamasını arzu ediyoruz. Göztepe Stadı'nın da temelini önümüzdeki günlerde atacağız" dedi. 



1939 yılında kapılarını açtı Karşıyakalılar için ayrı bir yere sahip olan Karşıyaka Stadı'nın temeli 12 Haziran 1937 yılında atıldı. Bu süreye kadar Karşıyakalılar'ın tahta kalelerle futbol oynadıkları emektar stad, 30 Ekim 1939 yılında Karşıyaka ile Altay arasında oynanan hazırlık maçı ve çeşitli güreş müsabakalarıyla kapılarını açmıştı. Yeşil-kırmızılı kulübün yıllarca kullandığı stad, son yıllarda ise atıl halde kalmış ve kaderine terk edilmişti.



Kocaoğlu: Küçük stad yanlış Yalı'ya stad yapılmasına karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Örnekköy'de yer varken Yalı'ya küçük stad yapmanın yanlış olduğunu bu kentte yaşayan herkes görecektir. Stad konusuna niye karşı olduğumuzu defalarca söyledik. Yasal yollardan kentin hakkını aramak için uğraştık. Yine güney aksında da bir yere stad yapılması doğru olacaktır. Şu anda stadı yapmalarında mani yoktur. Yasal olarak sıkıntıları da yok. 

Biz neyin yanlış, neyin doğru olduğunu söyleriz. Yasal yollara da başvururuz" dedi. 




Habertürk Egeli


Geri Dön