25 / 04 / 2024

Kars’taki 89 ayrı imar planına soruşturma izni verildi! 

Kars’taki 89 ayrı imar planına soruşturma izni verildi! 

Kars Belediyesi'ndeki imar planlarına soruşturma için izin çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturmaya onay verildi.



İçişleri Bakanlığı'ndan Kars Belediyesi'ne dev imar soruşturması için izin çıktı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturmaya onay çıktı. 

Kars’taki 89 ayrı imar planına soruşturma izni verildi! 

Soruşturma raporunda, 2015-2018 yıllarına ait imarla ilgili 89 iddia bulunuyor. Bunlar arasında imar planlarında usulsüzlük ve kişi lehine plan değişikliği de var. Soruşturma açılmasına dair talebi İçişleri Bakanı Soylu tarafından onaylandı.

Murtaza Karaçanta, 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını kazandıktan sonra etmişti. Soruşturmada 2018'de alınan bir kararla ilgili iddia da ilgi çekti. Benzin istasyonu için usulsüzce alındığı öne sürülen imar kararının Meclis kararı olmamasına rağmen Meclis'ten çıkmış gibi kayıtlara alındığı ortaya çıktı. 

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!


Geri Dön