17 / 04 / 2024

Kartal Akel Sitesi'ni Neva Prestij dönüştürecek!

Kartal Akel Sitesi'ni Neva Prestij dönüştürecek!

Binlerce insanın mağdur olduğu Akel Sitesi'nde teslim müjdesi geldi. Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, kısa süre içerisinde teslimlerin yapılacağını dile getirdi. 



Kartal Esentepe Mahallesi'nde yer alan ve 24 bloktan oluşan 301 daireli Akel Sitesi, 1. derece deprem bölgesinde yer aldığı sebebiyle kentsel dönüşüm kapsamında kat karşılığı taahhüdü ile 2014 yılında DKY İnşaat tarafından yıkıldı. Dünya'da yer alan habere göre; 44 ayda bitmesi hedeflenen proje, aradan 6 sene geçmesine karşın başlamadı. Çeşitli sebeplerle uzayan süreç, Akel Sitesi maliklerinin sık sık protesto gösterileriyle gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un devreye alınmasıyla proje, 41 senedir Ankara'da faaliyet gösteren ve yaklaşık 10 bin dairelik onlarca inşaatı bitiren Neva Prestij Yapı'ya verildi. İstanbul'un uzlaşması tamamlanmış en büyük kentsel dönüşümüne başlanması için 301 dairenin toplam 405 hak sahibinin hepsinde imzalar toplandı. 6 ay içinde ruhsatı alınması hedeflenen proje, 24 ayda tamamlanarak daireler teslim edilecek. 

Kartal Akel Sitesi ni Neva Prestij dönüştürecek!

“Elimizi taşın altına koyduk”

Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, binlerce insanın uzun süredir yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak için en kısa sürede projeyi tamamlayacaklarını belirterek , şöyle konuştu: "Şirketimiz 41 yıldır başta  Ankara  ve Bodrum başta olmak üzere birçok prestijli ve üst segment konutun yapımını üstlendi. Tüm projelerimizi söz verdiğimiz gibi zamanında teslim ettik. İstanbul’da daha önce herhangi bir projeye imza atmamıştık. Bu vesileyle Akel Sitesi hak sahiplerinin kangrene dönen mağduriyetlerini dinlediğimizde, böylesine önemli bir projeyi üstlenmek için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in de desteğiyle uzlaşma sağladık. Mağdurlara evlerini teslim etmek için projenin yapımına kısa sürede başlayıp taahhüt ettiğimiz süre içinde bitireceğiz." dedi.

Öztürk, projenin 884 daire ve 30 dükkandan meydana geleceğini, kalan daireler ile dükkanların satışının ise Vizör Gayrimenkul tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. 

Kartal Akel Sitesi ni Neva Prestij dönüştürecek!

“Mağdurların çalmadığı kapı kalmamıştı”

Akel Sitesi'nde yaşayan hak sahiplerinin 6 senedir  devam eden süreçte evlerinin bitirilmesi amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında yer aldığı birçok siyasi parti temsilcisi ile görüşmüş ve yardım talebinde bulunmuştu. Yıkılan evlerinin önünde sık sık eylem yapan mağdurlar, son olarak çareyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a mektup yazmakta bulmuştu.

Akel Kooperatifi Yönetim Kurulu 2. Başkanı İbrahim Karslıoğlu, mağduriyetlerinin giderilmesine destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine teşekkürlerini ileterek “Sitede 405 hak sahibi var ancak aileleriyle birlikte 4 bin 500’e yakın insan mağdurdu. Birçok hak sahibi 6 yıl süresince maddi zorluklar yaşadı, kiralarını dahi ödeyemedi. Sonunda sesimiz duyurduğumuz için çok mutluyuz. Tüm mağdurlar şirkete vekalet verdi. Neva Prestij Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk’e bizleri ailesinden biri olarak görüp projeye sahip çıktığı için müteşekkiriz. Şimdi evlerimize kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Neva Yalıkavak satışa çıktı!


 


Geri Dön