27 / 04 / 2024

Mobilya sektörü krizi fırsata dönüştürecek

Mobilya sektörü krizi fırsata dönüştürecek

İhracat ve istihdamda önemli rol üstlenen mobilya sektörü markalaşma ve tasarıma öncelik vererek krizi fırsata dönüştürecek



Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mobilya tasarım yarışması ile sektör ve tasarım otoriteleri bir araya gelerek en iyileri ödüllendiriyor. Ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyaları olmak üzere üç ana kategoride düzenlenecek yarışmada bu yıl profesyonel ve öğrencilere toplam 94.000.- YTL değerinde 19 ayrı para ödülü verilecek. Yarışmada ödül alan projeler 5-9 Mart 2009 tarihleri arasında I-deco İstanbul Dekorasyon ve Tasarım Fuarı'nda, 10-13 Mart 2009 tarihleri arasında da İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde, sergilenecek.

Tasarımın duayenleri mobilya için bir araya geldi

Yarışmanın asli jüri üyeleri ise tasarım alanında günümüzün en önemli isimlerinden oluşuyor. Jüri Başkanlığı'nı Prof. Önder Küçükerman'ın yürüteceği yarışmanın diğer jüri üyeleri ise tasarımın ve sektörün duayenleri olan Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Eren Talu, Mustafa Toner, Memduh Şen, Kaan Dericioğlu ve Ahmet Kaleli oluşturuyor.

Başvuruların 29 Aralık 2008 tarihinde başladığı ve Ödül Töreni 4 Mart 2009 tarihinde yapılacak Tasarım Yarışması, sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacak ve tasarımın Mobilya Sektörü için önemini bir kez daha vurgulayacak. Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğü, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri organizatörlüğü ile düzenlenen yarışmaya İhracatçı Birlikleri de destek veriyor.

Habertürk

Geri Dön