29 / 03 / 2024

Kartal kentsel dönüşüm imar planı İBB'nin gündeminde!

Kartal kentsel dönüşüm imar planı İBB'nin gündeminde!

Kartal'ın kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına gelen kamu, şahıs ve şirket itirazları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde. İşte imar planı sürecinde son durum...




Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid, Kartal'ın kentsel dönüşümü için 2007 yılında bir master plan hazırlamıştı. Zaha Hadid, geçen yıl vefat etti ancak Kartal'ın dönüşümünde nazım imar planı süreci, yapılan itirazlarla birlikte hala devam ediyor.


"Zahara Hadid Planları" olarak bilinen master plan, 550 hektarlık alanı kapsıyordu. 2015 yılında kentsel dönüşüm alanı 303 hektara düşürüldü. Zahara Hadid'in planlarındaki gibi bir dönüşüm olmayacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kartal Merkez nazım imar planı için gelen itirazları, değerlendirip, karara bağladığında, onaylanmış 1/5000 ölçekli nazım imar planını ilçe belediyesine gönderecek. Kartal Belediyesi, nazım imar planına göre 1/1000 ölçekli uygulama imar planını hazırlayacak.



Kamu itirazları mecliste görüşülmedi


Kartal Merkez 1/5000 ölçekli nazım imar planına gelen kamu itirazları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Şubat 2017 tarihli olağan toplantı gündeminde görüşülecekti. Ancak gündem yoğunluğundan dolayı, Kartal'ın imar planı görüşülmedi.


36. Kartal İlçesi, Kartal Merkezine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı hk. Şehir Planlama

Müdürlüğü Teklifi. (2017/233)



Şahıs ve Şirket itirazları bu ay gündemde


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantı gündeminde  Kartal Merkezi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına, şahıs ve şirketlerden gelen itirazlar olacak.


Şubat ayında kamu kurum itirazlarının gündeme alınıp, görüşülmediği Belediye Meclisi'nde bu ay ki gündem maddesinde şahıs ve şirket itirazları ile birlikte kamu itirazlarının da görüşüp, görüşülmeyeceği belli değil.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön