25 / 04 / 2024

Kartal'da 3 kaçak kat 8 katı çökertti!

Kartal'da 3 kaçak kat 8 katı çökertti!

İstanbul Kartal'da 14 daireli 8 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kaldığı belirtilen kişilerin kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. 



Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gazetecilere çalışmalarla ilgili son bilgileri verdi. 

Habertürk'te yer alan habere göre 12 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını açıklayan Yerlikaya, ölen 3 kişinin kimliklerinin de tespit edildiğini dile getirdi. Yerlikaya, AFAD ekiplerinin enkaz altında 'Havva' isimli yaralı bir kızla irtibat halinde olduğunu da söyledi. 
 
Bu arada çevredeki binalar da boşaltıldı. Güvenlik gerekçesiyle çöken binanın enkazına çıkan sokaklar kapatıldı. Çok sayıda itfaiye ve ambulans hazır bekletiliyor. Çöken binanın hemen yanında bulunan ve boşaltılan bina ise çökme tehlikesine karşı lazerle sık sık kontrol ediliyor. 

Kartal'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 3 kişinin öldüğü 12 kişinin yaralı çıkarıldığı binadan yaklaşık 9 saat sonra 9 yaşındaki bir çocuk ile iki kişi yaralı olarak çıkarıldı. Yaralıla hastaneye kaldırıldı. 
 


Geri Dön