26 / 04 / 2024

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike yaratan metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılıyor...



Kartal Belediyesi, vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 binayı daha yıkıyor. 

Kartal Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Hakkında riskli yapı raporu olduğu ve boşaltıldığı halde yıkımı gerçekleştirilmeyen binalar ile ilgili harekete geçen ekipler, Yakacık Aysun, Makbul ve Kirat Sokakları üzerinden bulunan binaları 5 Eylül 2019 tarihi itibariyle yıkmaya başladı.

Yıkımlar en az 3 gün sürecek. Yıkım sırasında oluşabilecek toz için de sürekli tazyikli su kullanılıyor. Bölgede asayiş sorunlarına da yol açan metruk binaların yıkılması için mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığı ve verilen sürenin ardından yıkımların başladığı öğrenildi.

Ekipler sabah erken saatlerde yıkım çalışmalarına başladı ve öğlen saatlerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir ile de görüşen Başkan Yüksel, yıkım çalışmalarını sürdüren ekipleri de iş güvenliği kurallarına uymaları konusunda uyarı yaptı.

Kartal da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Cam, plastik doğrama, demir gibi geri dönüştürülebilir tüm parçalarının alındığı binaların yaz ayı olması nedeniyle uyuşturucu kullananların mekânı haline geldiği ve ormana yakın olması nedeniyle de yangın tehlikesine yol açtığı öğrenildi. Çalışmaları yerinde incelemek için Yakacık Çarşı Mahallesi’ne gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yıkım ekiplerinden bölgeyle ilgili bilgi aldı. 

Başkan Yüksel, çevre sakinleri ve Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir ile görüşerek bölgede başka metruk binalar olması halinde belediyeye bilgi verilmesini istedi. Ekiplerden; yıkımlar sırasında iş güvenliğine azami dikkat edilmesini isteyen Başkan Gökhan Yüksel, toz için sürekli önlem alınmasını ve vatandaşların şikâyetlerinin dikkate alınmasını istedi. 


Geri Dön