25 / 04 / 2024

Akdeniz'de metruk binalar yıkılıyor!

Akdeniz'de metruk binalar yıkılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yağışlardan etkilenen ve tehlike arz eden terk edilmiş metruk binalar yıkılıyor.



Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bölgede etkili olan yağışlardan etkilenen ve tehlike arz eden terk edilmiş metruk binaların yıkımına başladı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Akdeniz Belediyesi, sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski oluşan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle şikayetlere neden olan metruk yapıların yıkımı için çalışmalara başladı.

Kültür Mahallesi'nde terk edilmiş bir binanın daha yıkımı gerçekleşti. Yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekti ve sokağı trafiğe kapattı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan moloz ve atıklar da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip bölgeden çıkartıldı. 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kent estetiğinin korunması belediye olarak önceliklerimiz arasındadır. Zira harabeye dönüşen metruk yapılar, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, madde bağımlılarının kullandığı mekanlara da dönüştüğü için toplumsal bir sorun haline de gelmektedir. Bu nedenle Belediye Encümeni tarafından yasal işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte olabilecek en kısa sürede fen işleri ekiplerimiz tarafından harabeye dönüşen metruk binaların yıkım çalışmaları yerine getirilmektedir." 


Geri Dön