28 / 03 / 2024

Mersin'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'de metruk binalar yıkılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin'de çökme riski bulunan harebe yapılar yıkılıyor. Çalışmalar kapsamında terk edilmiş 3 metruk binanın daha yıkımı gerçekleştirildi.



Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından harabeye dönüşen, çökme riski bulunan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş 3 metruk binanın daha yıkımı tamamlandı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akdeniz ilçesinde bulunan ve sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski taşıyan binalar tek tek yıkılıyor. 

Muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikayet ve talebinin yanı sıra, teknik ekiplerin de sahadaki incelemeleri sonucu, Bahçe Mahallesi, Nusratiye Mahallesi ve Karacailyas Mahallesi'nde bulunan yapılar yasal yükümlülükleri tamamlandıktan sonra yıkıldı.  Ekipler, yıkım öncesi çevrede güvenlik önlemi alırken, yıkım sonrası ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı. 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Pamuk, terk edilip zamanla harabeye dönüşen yapılarla ilgili vatandaşlar ve muhtarlardan yoğun şikayet aldıklarını söyledi. Pamuk, "Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması ve kent estetiğinin korunmasıdır. Harabeye dönüşen bu tür metruk yapılar, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, madde bağımlısı kişilerin kullandığı mekanlara da dönüştüğü için ayrıca toplumsal bir sorun haline gelmektedir. Özellikle bu tür metruk yapıları oyun alanına çeviren çocuklarımız, can güvenliği açısından ciddi tehlikelerle karşı karşıya gelmektedir" açıklamasında bulundu.


Geri Dön