24 / 04 / 2024

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 



Mersin'e bağlı Erdemli ilçesinde sahipleri tarafından kullanılmayan, vatandaşın güvenliğini tehdit eden yapılar Erdemli Belediyesi ekiplerince yıkılıyor.

Erdemli Belediyesi'nde yer alan habere göre; Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliği'nden gelen talimatla ilçe kaymakamlığı, ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma komutanlığı ile birlikte madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalara başladı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde, Koyuncu Mahallesi'nde bulundan metruk binaların yıkım işlemlerini tamamladı. 

Mersin Erdemli de metruk binalar yıkılıyor!

Erdemli Kaymakamlığı tarafından kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde, tespiti gerçekleştirilen binalar hakkında 3194 sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediye Encümeni karar aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

İlçeye hizmet etmekten onur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını belirterek, "Malumunuz valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonu'nun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri Şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 2 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak. Biz, ilçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!


Geri Dön