27 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez'de metruk binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez'de metruk binalar yıkılıyor!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından metruk halde bulunan ve vatandaşlar can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz halde olan binalar tespit edilip yıkılıyor.



Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından metruk halde bulunan ve vatandaşlar can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapılar tespit ediliyor. Belediye ekipleri gelen talepler doğrultusunda yıkımlarını gerçekleştiriyor. 

Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım işlemleri sırasında Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri alarak vatandaşların can güvenliğini sağlıyor.

Yetkililer, madde bağımlıların meskeni haline gelen metruk binaların tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığını ifade ediyor. Talepler doğrultusunda yıkım işlemlerinin devam edeceği açıklandı.

Son olarak Esentepe Mahallesi’nde Yıldız Sokak'ta bulunan metruk binanın yıkım işlemleri tamamlanırken, yıkım sonrasında da molozlar kaldırılarak kirliliğin de önüne geçildi. Yetkililer, “Bu binalar, vatandaşlarımız için can güvenliği riski oluşturduğu gibi, mahallelerde görüntü ve çevre kirliliği oluşturuyor” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön