19 / 04 / 2024

Kartal'da çöken bina ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Kartal'da çöken bina ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’ndaki yıkım soruşturmasında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.



Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı çöktü. Olay sonucunda 21 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi ise enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, iki katı kaçak olduğu ortaya çıkan binanın giriş katında bulunan konfeksiyon atölyesinin de ruhsatsız olduğu belirlendi. Binanın çökme nedeni olarak bodrum katta bulunan eski marangoz atölyesindeki kolonların kesilmesi ve inşaat yapımında deniz kumu kullanılması olarak biliniyor.

Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi ile ilgili soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir haftadır devam eden soruşturma kapsamında 3 kişiyi gözlatına aldı. Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı (İnşaatın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen inşaat teknikeri) Arzu Keleş Boran gözlatında.

"Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Savcılık bina yapımında deniz kumu kullanılıp kullanılmadığını ve bodrum katta bulunan eski marangoz atölyesinde kolonların kesilmesi iddiası araştırılıyor.


Geri Dön