27 / 04 / 2024

Kartal'da yapılan projelerde çıta yükseldi!

Kartal'da yapılan projelerde çıta yükseldi!

Royal Group, Kartal'da yeni yıl ile teslime gideceği, 28 katlı tek blokta 87 konuttan oluşan Sky Blue projesinden sonra Royal Garden Kartal Residence ile 374 bağımsız birime imza atmaya hazırlanıyor.



Kartal Bölgesi İstanbul'un gayrimenkul yatırımları içinde en hareketli ilçelerinden biri. Metro'nun sağladığı avantajlar, kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenen parseller, orta ölçekli fabrikaların arazilerini yatırımcılar ile geliştirmesi gibi farklı dinamikler bölgeyi hareketli kılmaya devam ediyor. 

Ancak şöyle bir ayrım daha var. 


Kartal'da geliştirilen projelerde konutların "lüks çıtası" diğer ilçeler ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek. Aynı bütçe ile başka semtlerde çok daha alt segmentten bir konut alabiliyorsunuz. 

Royal Garden'ın inşaat kalitesi, iç mekan bitirmeleri, satışa dahil unsurları ve metrekare aralıkları da aynı farklılığı sunuyor. Projenin özellikle kat planlarındaki çözümler yani odaların birbiri ile ilişkisi, giriş holü koridor ilişkisi, genel-özel mekan ilişkisi tüm daire tiplerinde mimari dille ifade edecek olursak çalışıyor. 

Projede gri suların (mutfak evye, banyo lavabo ve duş gibi) toplanıp arıtılması ardından peyzaj için kullanılması sayesinde de günlük 50 bin ton su tasarrufu sağlanıyor. Her türlü geri dönüşüme çok ihtiyacımız olduğu açık. 


ACİL DURUM YOLLARI VAR 

İDO Kartal'a 3, metroya ve TEM bağlantı yoluna 3.5 kilometre uzaklıkta bulunan projeye tek noktadan yaya ve araç girişi yapılıyor. Her iki blokun yanında uzanan yaya yolları üzerinde itfaiye ve ambulans gibi acil durumlara yönelik ulaşım araçları ve taşınmalar için kolaylık sağlamak üzere sert zemin kurgulanmış. 


ALTERNATİFİN ÇOK OLDUĞU DURUMLAR 

Aboutblank Architects & Urban Design tarafından tasarlanan Royal Garden Kartal Residence, 30 ve 22 katlı 2 bloktan oluşuyor. Dairelerin metrekare değişkenliklerine ve tüm daire çeşitlerinde toplam 20 farklı tipte alternatif sunulmasına bakıldığında, özellikle küçük daireler için seçeneklerin çok olduğu ve alım gücüne paralel geliştirildiği yorumlanabileceği gibi farklı yaşam alışkanlıklarına ve genişliğe sahip aileler için de seçenekleri artırmak hedeflenmiş diyebiliriz. 


Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön