20 / 04 / 2024

Kartepe İstasyon Camisi restore ediliyor!

Kartepe İstasyon Camisi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin restore edilmesi için harekete geçti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler ve ilçelerdeki mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımları hayata geçiriyor. 

Bu kapsamda Kartepe İstasyon Cami için de kolları sıvayan Büyükşehir, caminin cephe tadilatı ve çatı kaplaması yapım işi için harekete geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resm isitesinde yer alan habere göre; kubbe çatı sökümüne başlayacak olan Büyükşehir ekipleri, cephe prekast boya öncesi astar uygulaması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelindeki eski yapıların restorasyonlarını yaparken kullanılmaz hale gelen eski yapıların yerine de modern ve kullanışlı yeni binalar yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bazı durumlarda da vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli araştırmaları yapan Büyükşehir, son olarak Kartepe ilçesinde bulunan İstasyon Camii için harekete geçti.

Büyükşehir, caminin cephe tadilatını ve çatı kaplamasını yapıyor. Kubbe çatı sökümüne başlayacak olan Büyükşehir ekipleri, kubbe kenet çatı alt trapez montajına başladı. Cephe prekast derz doldurma ve eksik tamamlama işleri süren ekipler, cephe prekast boya öncesi astar uygulaması yapıyor.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!


Geri Dön