25 / 04 / 2024

Kartepe Kent Meydanı ilçeye değer katacak!

Kartepe Kent Meydanı ilçeye değer katacak!

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi'nce yapımı hızlanan “Kent Meydanı” projesiyle ilgili Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e bilgi verdi. 



Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi'nce Covid-19 salgının ardından başlayan Kent Meydanı projesinin yeni normalleşme sürecinde yapımı hızlandı. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı hakkında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e bilgiler verdi. 

KARTEPE KENT MEYDANI

30 bin metrekare olarak planlanan kent meydanı alanında her biri 109 metrekare olmak üzere 3 adet kafeterya, 2 adet animasyonlu süs havuzu bulunacak. Meydan; amfiler, çeşitli ağaç ve bitki görselleri arasına kurulacak oturma bankları ile renklendirilecek. Meydanda toplam ibadet alanı 2 bin 265 metrekare olan cami yapımı hızlanıyor.  Cami içerisinde çok amaçlı salon, kütüphane, 10 adet derslik de bulunacak.

GRANİT VE BAZALT ZEMİN

Yer yer yeşil alanların bulunacağı meydanda ağaçlar için otomatik sulama sistemi bulunacak olup zemin kaplaması olarak doğal taşlardan granit ve bazalt plak taşlara sahip olacak. Meydanın mimari yapısına destek veren dekoratif aydınlatma elemanları ile aydınlatmada bulunacak.

KARTEPE’YE DEĞER KATACAK

Kartepe Kent Meydanı Projesi’nin ilçeyi değerlendireceğinden bahseden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepemiz yeni oluşan bir ilçedir. Kent Meydanı Kartepemizin buluşma noktası olacaktır. İlçe olma yolunda emin adımlarla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın destekleri ile Kent Meydanı Projemiz hızla ilerliyor. Büyükşehir başkanımıza ve ekibimize çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön